четвер, 15 листопада 2018 13:34

День народження Кролика з незвичними стравами влаштували в ресторані "Гості"
25

Фото: gazeta.ua

Звана вечеря у ресторані "Гості", що в торговому центрі "Мегамол" розпочинається із привітання головного героя. Він зустрічає всіх із чималою морквиною в руках, яку постійно гризе.

"Кролики з віком стають різкими, але це наша особливість, тому не звертайте увагу, - каже Андрій Сівак. Він у ролі іменинника.

"Ключовим для такої вечері став момент, коли Вінні Пух прийшов у гості і там наївся меду. Я згадав, що в моїй вечері також багато меду і вирішили робити таке свято", - каже шеф.

Заклад виглядає гостинним, ніби це не ресторан, а вітальня якоїсь доброї тітоньки. Скрізь розставлені шафки, багато зелені і занавіски, якими можна розділити заклад та створити інтимну атмосферу для компаній, які хочуть побути наодинці. У кутку піаніно, на якому грають приємну розслаблюючу музику.

Ресторан розрахований і на дорослих і дітей. У кутку є ігрова кімната, а на прохання гостей з малечею можуть принести стільчик для годування.

Автор: gazeta.ua
 

"Страви у закладі готуються виключно свіжі. В нас нічого не заморожують, тому спокійно можна прийти навіть з маленькою дитиною та поїсти", - каже шеф- кухар Богдан Кордиманенко.

На закуску він виносить паштет з качиної печінки та коктейль травяний.

Автор: gazeta.ua
 

"Це паштет із качиної печінки з запеченою цибулею та грибами в соусі з конфітюру з додаванням спецій і власно випеченим хлібом з гарбузом", - каже Богдан.

Алкогольні коктейлі презентує бармен Олександр Єфименко, який працює у ресторані "Гості".

Автор: gazeta.ua
 

До паштету подають коктейль трав'яний, в якому є нотки трави, меду, зеленого яблука.

Салат кухар зробив із запеченого яблука, гарбуза та селери, який подавали на пюре з печених яблук та селери. Соус зробив з яблучного пюре, меду та соєвого соусу.

Автор: gazeta.ua
 

На смак відчувається неймовірне поєднання осінніх овочів і фруктів, ніби тут одразу зібрали всі аромати запашної осені.

До салату подає ризький бальзам "Чорна смородина". Торік цей коктейль зайняв 3 місце серед коктейлів по Україні.

Автор: Максим Кушка
 

Рибна страва філе з судака та пюре з пастирнаку.

Автор: gazeta.ua
 

"Насправді приготувати пастернак дуже складно, бо в процесі приготування він стає солодким і гірким водночас. Щоб перебити цей смак треба додати багато вершкового масла і правильно вимішати його. Для мене це була одна з найскладніших страв. Але для пастернака це найкращий період. Адже восени він має гарну якість, взимку його важко дістати, тому вирішив спробувати. Вийшло не з першого разу, але вийшло", - каже Богдан.

Страву доповнив грушевий коктейль, який нагадував щойно зірвану з дерева грушу.

Щоб зготувати основну страву кухарю довелося вимочувати свинячі нирки у мінеральній воді. Їх доповнили гриби та коктейль із Селери.

Автор: gazeta.ua
 

"Щоб отримати гарні нирки і прибрати запах з них перепробував чотири різних способи. Найкраще вийшло, коли замочив нирки в кипяченій воді з додаванням соєвого соусу, але з ним треба вгадати, щоб вони не були занадто соленими. Коли тушив нирки додав в соус соєвий концентрат, який дав карамельний присмак", - каже Богдан.

А от десерт із манної каші здивував найзапекліших гурманів. Шматочок манної каші з грушею та незвичним шоколадним бісквітом і морквяним морозивом в прикуску з яскраво вираженим коктейлем з гарбуза справді здивував гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пюре з вінницьких каштанів та сом на квасолевій подушці - Андрій Леженко дивував старовинними стравами

"Десерт в мене асоціюється з селом, де є бабуся і парне молоко. Спершу планували подати рідку манну кашу, але потім передумали і зробили її у вигляді крем- брюле. До каші подали карамелізовану грушу. З морквяним морозивом, яке було символом вечора довелося теж добре погратися, бо коли морква свіжа вона соковита, має яскравий смак. А якщо старіша морква, то вона міняє картину"

Автор: gazeta.ua
 

"Ідея подільської кухні виникла спонтанно. До цього підштовхнуло те, що зараз дуже багатосезонних овочів та фруктів. Мене пітримав мій наставник. Він допоміг поєднати всі інгредієнти. Наприклад, наче простий салат з овочів я не міг придуматияк обіграти так, щоб там був крутий соус, який зможе зіграти і з буряком і з яблуком і з селерою водночас, - каже Богдан. - Для мене ця вечеря стала важливою у подальшому розвитку. Я зрозумів, що багато чого можу. Але й не все вдалося. Частину мікрогріну не змогли доставити вчасно. Наприклад, десерт я хотів прикрасити їстівними квітами".

Зараз ви читаєте новину «День народження Кролика з незвичними стравами влаштували в ресторані "Гості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути