Звана вечеря у ресторані "Гості", що в торговому центрі "Мегамол" розпочинається із привітання головного героя. Він зустрічає всіх із чималою морквиною в руках, яку постійно гризе.
"Кролики з віком стають різкими, але це наша особливість, тому не звертайте увагу, - каже Андрій Сівак. Він у ролі іменинника.
"Ключовим для такої вечері став момент, коли Вінні Пух прийшов у гості і там наївся меду. Я згадав, що в моїй вечері також багато меду і вирішили робити таке свято", - каже шеф.
Заклад виглядає гостинним, ніби це не ресторан, а вітальня якоїсь доброї тітоньки. Скрізь розставлені шафки, багато зелені і занавіски, якими можна розділити заклад та створити інтимну атмосферу для компаній, які хочуть побути наодинці. У кутку піаніно, на якому грають приємну розслаблюючу музику.
Ресторан розрахований і на дорослих і дітей. У кутку є ігрова кімната, а на прохання гостей з малечею можуть принести стільчик для годування.
"Страви у закладі готуються виключно свіжі. В нас нічого не заморожують, тому спокійно можна прийти навіть з маленькою дитиною та поїсти", - каже шеф- кухар Богдан Кордиманенко.
На закуску він виносить паштет з качиної печінки та коктейль травяний.
"Це паштет із качиної печінки з запеченою цибулею та грибами в соусі з конфітюру з додаванням спецій і власно випеченим хлібом з гарбузом", - каже Богдан.
Алкогольні коктейлі презентує бармен Олександр Єфименко, який працює у ресторані "Гості".
До паштету подають коктейль трав'яний, в якому є нотки трави, меду, зеленого яблука.
Салат кухар зробив із запеченого яблука, гарбуза та селери, який подавали на пюре з печених яблук та селери. Соус зробив з яблучного пюре, меду та соєвого соусу.
На смак відчувається неймовірне поєднання осінніх овочів і фруктів, ніби тут одразу зібрали всі аромати запашної осені.
До салату подає ризький бальзам "Чорна смородина". Торік цей коктейль зайняв 3 місце серед коктейлів по Україні.
Рибна страва філе з судака та пюре з пастирнаку.
"Насправді приготувати пастернак дуже складно, бо в процесі приготування він стає солодким і гірким водночас. Щоб перебити цей смак треба додати багато вершкового масла і правильно вимішати його. Для мене це була одна з найскладніших страв. Але для пастернака це найкращий період. Адже восени він має гарну якість, взимку його важко дістати, тому вирішив спробувати. Вийшло не з першого разу, але вийшло", - каже Богдан.
Страву доповнив грушевий коктейль, який нагадував щойно зірвану з дерева грушу.
Щоб зготувати основну страву кухарю довелося вимочувати свинячі нирки у мінеральній воді. Їх доповнили гриби та коктейль із Селери.
"Щоб отримати гарні нирки і прибрати запах з них перепробував чотири різних способи. Найкраще вийшло, коли замочив нирки в кипяченій воді з додаванням соєвого соусу, але з ним треба вгадати, щоб вони не були занадто соленими. Коли тушив нирки додав в соус соєвий концентрат, який дав карамельний присмак", - каже Богдан.
А от десерт із манної каші здивував найзапекліших гурманів. Шматочок манної каші з грушею та незвичним шоколадним бісквітом і морквяним морозивом в прикуску з яскраво вираженим коктейлем з гарбуза справді здивував гостей.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пюре з вінницьких каштанів та сом на квасолевій подушці - Андрій Леженко дивував старовинними стравами
"Десерт в мене асоціюється з селом, де є бабуся і парне молоко. Спершу планували подати рідку манну кашу, але потім передумали і зробили її у вигляді крем- брюле. До каші подали карамелізовану грушу. З морквяним морозивом, яке було символом вечора довелося теж добре погратися, бо коли морква свіжа вона соковита, має яскравий смак. А якщо старіша морква, то вона міняє картину"
"Ідея подільської кухні виникла спонтанно. До цього підштовхнуло те, що зараз дуже багатосезонних овочів та фруктів. Мене пітримав мій наставник. Він допоміг поєднати всі інгредієнти. Наприклад, наче простий салат з овочів я не міг придуматияк обіграти так, щоб там був крутий соус, який зможе зіграти і з буряком і з яблуком і з селерою водночас, - каже Богдан. - Для мене ця вечеря стала важливою у подальшому розвитку. Я зрозумів, що багато чого можу. Але й не все вдалося. Частину мікрогріну не змогли доставити вчасно. Наприклад, десерт я хотів прикрасити їстівними квітами".
Коментарі