субота, 07 квітня 2018 07:17

Навіть у Лондоні не було - в кав'ярні встановили незвичайний 3D принтер
4

4 місяці тому, 7 грудня 2017 року у Вінниці відкрили у кав'ярні незвичну послугу - власний портрет на кавовій пінці. Готується такий напій за допомогою 3D-принтеру.

"Процес займає до 1 хвилини. Щоб замовити оригінальний напій з власним портретом, необхідно завантажити фото з телефону. Вартість послуги 20 гривень, - розповідає Gazeta.ua керуючий кав'ярнею Іван Кравченко. Краще купляти лате, там більше пінки. Малюнок робиться за допомогою напилення харчових фарб. Вони сертифіковані та не шкідливі, без запаху і смаку".

3D принтер, який малює на каву портрети. фото: gazeta.ua

За словами Івана, такий апарат - єдиний в Україні. Він з'явився навіть раніше, аніж в Лондоні. Вартує - від 20 тис грн.

"В день можуть замовити ні одної кави, а буває, що й всі 10 чашок. Люди приїздять з інших місць, аби спробувати наше ноу-хау. Одного разу були туристи зі Львова. Казали, що приїхали до Вінниці заради лате з малюнком на 3D принтері. У них такого немає. Найчастіше наносимо фотографії. Пари приходять і замовляють власні фото, потім п'ють з одного стаканчика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили, як кава впливає на кровообіг

Український бариста Слава Бабич виграв чемпіонат світу із заварювання кави у турці, який проходив 19-20 лютого у Дубаї. За перемогу в чемпіонаті боролися представники семи країн. До фіналу увійшли чотири учасники з ОАЕ, Туреччини, Росії та України.

Зараз ви читаєте новину «Навіть у Лондоні не було - в кав'ярні встановили незвичайний 3D принтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути