четвер, 23 травня 2019 04:20

Чиновників пересадили на безкоштовні велосипеди

Чиновників пересадили на безкоштовні велосипеди
20 хвилин Чиновникам Вінницької мерії пощастило їздити велосипедами безкоштовно

Біля Вінницької мерії побудували криту велопарковку для чиновників. Користуватися нею зможуть лише представники міської ради у робочих цілях безкоштовно.

Днями їм передадуть замки, ключі та шоломи.

"Багато виявилось бажаючих з департаменту соціальної політики. Загалом з усіх департаментів надійшло уже 90 заявок. Працівник міськради не буде їздити цим велосипедом на рибалку чи ще куди йому заманеться. Він їздитиме по роботі з перевірками чи проводити моніторинг", - говорить Gazeta.ua Андрій Сорокін з Департаменту транспорту Вінницької міськради.

В наявності є лише 40 велосипедів словацького та українського виробництва. Сіті-байки спеціально призначені для їзди в міських умовах.

За кожним департаментом, який виявив бажання користуватись велосипедом, закріплять по кілька дво-колісних. Якщо велосипед зламається, ремонтом і технічним станом займеться працівник відповідного Департаменту.

Сама конструкція велопарковки побудована зі скла та пластику. Оснащена камерами відеонагляду та пропускною системою за картками для працівників міськради.

На будівництво велопарковки витратили 1 мільйон 55 тисяч гривень. Це кошти з Швейцарії.

"Місто має меморандум та великий проект зі Швейцарією. У рамках нього запропонували проект "Розвиток велоінфраструктури у Вінниці". Ми збудували велопарковку біля міськради, 36 велостоянок по місту, велошкола та велопрокат. Кошти на будівництво були виділені не з міського бюджету, а від спільного зі Швейцарією меморандуму", - додає Сорокін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчав міжнародний велопрокат, який став популярний з перших днів

Також для велосипедистів у мерії зробили душову за 796 тисяч гривень. Це було обов'язковою умовою сторони замовника. Швейцарців дуже здивувало, що в будівлі, де працює понад 700 людей не було душової.

Вінницька транспортна компанія показала модерновий тролейбус власного виробництва. Основою нового транспорту став старий "МАЗ".

Новий "рогатий" обійшовся у 5 мільйонів гривень. На виготовлення одного тролейбусу йде приблизно три місяці. Цьогоріч їх планують зробити 4.

Зараз ви читаєте новину «Чиновників пересадили на безкоштовні велосипеди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути