Ексклюзиви
четвер, 09 травня 2019 20:19

Черги за гречкою з м'ясом та поп-музика військових: як святкували День Перемоги у Вінниці
5

Гречана каша, яловичина та чай – так пригощали всіх охочих у Вінницькому Центральному парку в День Перемоги над нацизмом. Черга за кашею довжиною в тридцять метрів вистроїлася ще до початку роздачі. Аромат м'яса в повітрі привабив кілька сотень містян. Частували гостей кухарі-рятувальники.

Польова кухня Вінниці: Гречкою з яловичиною пригощали рятувальники усіх бажаючих
Фото: gazeta.ua
Польова кухня Вінниці: Гречкою з яловичиною пригощали рятувальники усіх бажаючих
Польова кухня Вінниці: Гречкою з яловичиною пригощали рятувальники усіх бажаючих
Польова кухня Вінниці: Гречкою з яловичиною пригощали рятувальники усіх бажаючих
Польова кухня Вінниці: Гречкою з яловичиною пригощали рятувальники усіх бажаючих

"Щоб пригостити людей знадобилось 30 кілограм гречаної крупи, 10 кілограм моркви, 10 кілограм цибулі, 1 кілограм солі іще 20 буханок хліба. Усі продукти купувалися коштом міської ради. Готували кашу кілька годин. Маємо намір нагодувати всіх присутніх", − розповідає Gazeta.ua начальник інженерної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення головного управління ДСНС Віталій Яремушко, який був залучений до готування каші.

Малих поціновувачів солдатської їжі на святі було значно більше, ніж ветеранів.

"Я скуштував польову кашу вже вдруге, мені дуже подобається. Обов'язково приведу сюди татка щей наступного року", − каже Gazeta.ua четвертокласник Іван Петрушин.

Піснями про перемогу та поп-музикою у власному аранжуванні гостей розважав Духовий оркестр військової частини №3708 Національної гвардії України.

Також біля літнього театру діяла інтерактивна фотозона виготовлена працівниками Вінницької центральної міської бібліотеки ім. І. І. Бевза. Відвідувачі заходу мали змогу власноруч виготовити з паперу символ Дня перемоги – червоний мак і повісити його на банер, з яким потім сфотографуватися. Бібліотекар Тетяна Цвях розповіла, що сьогодні робити квіти приходили і діти війни, і малеча з батьками – усіх сьогодні об'єднала перемога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Львові святкували 9 травня: ностальгуючі за Союзом і діти з медалями

Десантник, ветеран АТО Денис Антіпов висміяв ходу "бессмертного полка", яку проводили у Києві 9 травня. Фото з'явилося у Facebook.

Чоловік прийшов на ходу із портретом колишньої американської порноакторки Саші Грей. На світлині вона зображена у радянські формі з радянською зіркою на голові. На фото напис - "Олександра Сірко. Вчителька, санітарка, герой кінохроніки". Фото викликало реакцію соцмереж.

Зараз ви читаєте новину «Черги за гречкою з м'ясом та поп-музика військових: як святкували День Перемоги у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути