пʼятниця, 21 квітня 2017 16:39

Через конвертаційний центр зняли 700 млн грн
6

Через конвертаційний центр у Дніпрі зняли 700 млн грн
Фото: ssu.gov.ua
Через конвертаційний центр у Дніпрі зняли 700 млн грн
Через конвертаційний центр у Дніпрі зняли 700 млн грн
Через конвертаційний центр у Дніпрі зняли 700 млн грн
Через конвертаційний центр у Дніпрі зняли 700 млн грн

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України і прокуратур виявили та припинили діяльність конвертаційного центру. Мав загальний обіг 700 млн грн.

"Конверт" був підконтрольний російській банківській установі та працював за погодженням з власниками корпорації, зареєстрованій у Росії. Організатори відкрили низку фіктивних фірм для надання "послуг" з мінімізації податкових платежів. Незаконно формували податкові кредити та переводили кошти в готівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила конвертцентр, який організувала росіянка

Підприємства-замовники перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, підконтрольні та зареєстровані зловмисниками на підставних осіб. Гроші ділки знімали готівкою під виглядом фінансової винагороди. Протягом 2016-2017 років у "тінь" вивели понад 700 мільйонів гривен", - повідомляє СБУ.

Під час обшуків, оперативники вилучили 1,2 млн грн, 42 печатки фіктивних підприємств та фінансово-господарську документацію. Триває досудове слідство.

17 лютого у Запоріжжі виявили конвертаційний центр з обігом у понад 250 млн грн. Про це повідомили у Службі безпеки України.

"Злочинці відкрили низку фіктивних фірм, за реквізитами яких проводили безтоварні фінансово-господарські операції. Понад 100 приватних підприємств з різних регіонів України скористалися їхніми "послугами", перерахувавши безготівкові кошти для подальшої конвертації їх у готівку. Протягом 2014-2016 років злочинці "конвертували" понад 250 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Через конвертаційний центр зняли 700 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути