вівторок, 27 червня 2017 13:31

"Це геноцид людей у спеку" - село сидить без води
10

Жителі Троїцького на Полтавщині вимагають відновити водопостачання
Фото: Денис Скриль
Микола Мироненко розповідає про борги за воду
Жителі Троїцького на Полтавщині вимагають відновити водопостачання
Жителі Троїцького на Полтавщині вимагають відновити водопостачання

В селі Троїцьке Глобинського району на Полтавщині відбувся конфлікт селян із місцевою владою. Люди нарікають на нестачу води.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Нам відімкнули воду на 4 дні без попередження. Вирізали колонки на вулицях. Тепер 80 дворів і близько 200 людей не мають води в спеку. Водогін забудовано років 40 тому, тому колодязів давно не маємо", - розповів Володимир Пулях, депутат сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни на чотири дні перекрили дорогу на смітник.

В сільській раді розповіли, що воду відключили через заборгованість перед місцевим комунальним господарством.

"Люди винні 100 тисяч гривень. Не можемо давати людям питної води, поки не перестануть нею поливати город. Пропоную встановити лічильники на воду, щоб якось економити ресурси. Готові надати послуги із підключення приладів обліку в борг", - розповів Микола Мироненко, директор комунального господарства.

"Люди поливають городи, качають у бочки і ламають колонки. Набігли борги, які маємо виплатити", - розповіла Любов Сніг, сільський голова.

Селяни нагадали керівництву села, що надали комунальному господарству 60 га землі, щоб воно було самодостатнім і не потребувало додаткових коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти мільярдера вийшло все село.

"Кожного місяця і так платимо 20 гривень за воду із людини в дворі, хоча підприємство не збиткове і могло покривати витрати за рахунок врожаю на наданій землі. Це геноцид якийсь людей у таку спеку", - розповіла Людмила Бугрій, місцева.

Селянам відключили водопостачання із водонапірної башти, що належить місцевій агрофірмі. Пообіцяли включити воду, яку буде подавати комунальна водонапірна башта. Тиск там незначний і не всі двори будуть із водою.

"За тиждень-другий маємо вирішити проблеми із боргами. Тоді відновимо повноцінне водопостачання села водою", - підсумував Микола Мироненко.

В Мацківцях Лубенського району на Полтавщині відбулись збори села. Люди вимагали заборонити будівництво заводу для протруєння зерна, який планує розпочати компанія "Кернел" мільярдера Андрія Веревського.

Зараз ви читаєте новину «"Це геноцид людей у спеку" - село сидить без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути