четвер, 20 липня 2017 04:15

Будівництво сміттєзвалища профінансували швейцарці

Будівництво сміттєзвалища профінансували швейцарці
Новий полігон захоронення твердих побутових відходів відкрили в Тульчині на Вінниччині Фото: i-vin.info

У місті Тульчин на Вінниччині розпочав роботу новий полігон твердих побутових відходів. Його вартість 13,1 млн. гривень. Проект реалізований за підтримки Швейцарсько-українського програми "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO. По ній виділено 9,4 млн грн. Ще 3 млн грн залучили із обласного бюджету і 700 тис. грн - з міського.

"Паралельно з відкриттям полігону в місті впроваджено роздільне сортування сміття. Другий етап проекту - облаштування сортувальної станції. У серпні ми плануємо відкриття першого регіонального полігона та станції сортування сміття в Мурованих Курилівцях. Ми хочемо зробити його зразковим, проектом, який був би прикладом для інших територій. Поряд з цим, сьогодні опрацьовується комплекс питань, пов'язаних з переробкою твердих побутових відходів у містах Бар, Калинівка, Липовець, дуже активно працюють в цьому напрямку також Іллінці та Гайсин", - повідомив після відкриття полігону голова облдержадміністрації Валерій Коровій, пише "Місто".

Потужність полігону в Тульчині - майже 20 тис. м. куб. Облаштовано дренажну систему, під'їзні дороги, вагову, освітлення, пожежні резервуари, встановлено огорожу, побутовий вагончик та вагончик для обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На новому заводі працевлаштують 2 тисячі людей

Для ущільнення відходів на полігоні коштом DESPRO придбано бульдозер Caterpillar вартістю 1,6 млн грн.

17 липня здійснили пробний запуск сортувальної лінії на полігоні ТПВ у Мурованих Курилівцях. Технологічний процес включає розподіл сміття на п'ять фракцій: поліетилен, метал, папір, скло та органічні рештки. Останні будуть розміщуватись на новозбудованому полігоні.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво сміттєзвалища профінансували швейцарці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути