вівторок, 20 березня 2018 16:33

Боєць АТО став обличчям виставки італійських фотографів

Боєць АТО став обличчям виставки італійських фотографів
Сергій Кобченко став обличчям фотовиставки італійських фотографів. Фото: dniprowazirka.com.ua

Загиблий військовий із Канева Черкаської області Сергій Кобченко став обличчям фотовиставки італійських фотографів Роберто Травано і Пауло Сіккарді "Аrma – prossima tua". Вона відкрилася в Національному музеї міста Турин.

Фотографи представили глядачам фото війн у різних державах - Афганістані, Іраці, Сирії, Ізраїлі, країнах Африки, пише "Дніпрова Зірка".

У лютому 2017 року вони разом із волонтеркою Наталею Прилуцькою приїхали до Авдіївки, де в той час проходив службу гранатомeтник 72-ї ОМБ, Сeргій Кобчeнко. Тоді Роберто Траван зробив знімок, завдяки якому про історію військового дізналися тисячі європейців. 25 квітня 2017 року Кобченко загинув на бойовому посту в Авдіївській промзоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили художню виставку "Україна очима дітей АТО"

"Хочу, щоб знали про тe, що обличчя Сергія Кобченка стало мeсeджeвим для тисяч європейців. По всьому місту Турин обличчя Сeргія можна зустріти скрізь - на бігбордах, рeкламних банeрах, на зупинках, на стінах музeїв, по всій країні на сторінках журналів та по всьому світу чeрeз мeрeжу інтeрнeт", - написала Наталя Прилуцька у Facebook.

Сергій Кобченко народився 6 червня 1972 року в Каневі Черкаської області, закінчив там 4-ту школу, після чого здобув професійно-технічну освіту в Ленінграді. Працював у Каневі на підприємстві "Закордоненерго". 25 лютого 2016 року пішов за контрактом до ЗСУ, із навчального центру "Десна", його направили до 72-ї бригади. Загинув старший сержант 25 квітня 2017 року від осколкових поранень у результаті обстрілу опорного пункту в промзоні Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Боєць АТО став обличчям виставки італійських фотографів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі