Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2022 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Боротьба з РФ триває по всій країні – Генштаб

Боротьба з РФ триває по всій країні – Генштаб
Генштаб відзвітував, що відбувається в українських містах на дев'яту добу. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На дев'яту добу, відколи російські окупанти вторглися в Україну, основні зусилля агресорів зосереджувались на оточенні Києва. Також російські загарбники продовжили наносити ракетно-бомбові удари по містах.

Ворог застосовував артилерію та системи залпового вогню, щоб зруйнувати об'єкти критичної інфраструктури та житлові будинки. Про це повідомляє Генштаб ЗС України, який надав оперативну інформацію станом на 4 березня.

На Волині положення наших військ без змін. На Сіверському напрямку - Чернігів здійснює героїчну оборону. У районі селища Михайло-Коцюбинське стоїть колона до 200 одиниць техніки та воїни. Міст через річку зруйнований.

На Слобожанщині продовжують вести оборонні бої. На Приморському напрямку війська прикривають морське узбережжя та виконують завдання з недопущення оточення Миколаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під завалами у Бородянці можуть перебувати близько 100 осіб – ДСНС

Повітряни сили ЗСУ відбивають авіаудари противника. На цей час російські окупанти вже втратили 37 літаків і 37 вертольотів.

Захисники Києва продовжують відбивати наступ ворога та утримувати визначені рубежі.

Генштаб наголошує, що противник деморалізований.

"Місцеве населення всіма способами показує, що Росії тут не раді. Боротьба триває по всій країні", - йдеться у повідомленні.

На восьму добу російські загарбники розпочали активне поширення дезінформації та матеріалів кремлівської пропаганди. На восьму добу вторгнення російських агресорів на територію України ворог зухвало діє і в інформаційному просторі.

На території Республіки Білорусь у лісі по той бік українсько-білоруського кордону розташована 38-а окрема десантно-штурмова бригада ЗС Республіки Білорусь. Командири військової частини отримали наказ про перетин кордону з Україною.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з РФ триває по всій країні – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути