понеділок, 24 квітня 2017 04:12

Борги населення за газ реструктуризують

Борги населення за газ реструктуризують
Борги населення за газ реструктуризують Фото: Олександр Гандзій

Уникнути відключення газу та судового позову можна уклавши договір про реструктуризацію боргу. Передбачає відтермінування виплати заборгованості за спожитий газ, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Радимо не переносити борги з минулого опалювального сезону у наступний. Допомагаємо їх погасити за допомогою реструктуризації. Потрібно прийти до центру обслуговування клієнтів облгазу з документами на будинок. Орендарям житла оформити договір на реструктуризацію неможливо, це може зробити лише власник. Юристи розглядають документи. Сума боргу повинна бути не великою. Найчастіше – три-п'ять тисяч. Якщо вже є десятки тисяч гривень, то там справа вирішується у судовому порядку. Реструктуризацію робити вже пізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали шокуючу суму боргів за комунальні послуги

Реструктуризація дозволяється для порядних клієнтів, які не ховаються і хочуть вирішити питання заборгованості. Людині пропонують сплатити половину суми, а решту розбивають на термін, який вона просить – в рамках розумного, звичайно. Її будинок не відключають від газу і не подають до суду. Саме коли висить загроза відключення, люди звертаються по реструктуризацію. Таким чином розвантажуються витрати споживача. Якщо людина не ховається, то треба йти їй на зустріч і допомогти", - розповідає пресс-секретар "Вінницягаз" Оксана Поліщук.

Ринок газу в Україні поступово переходить із кубічних метрів на енергетичні одиниці. Оператори газорозподільних мереж зобов'язані вказувати у платіжках за квітень кількість спожитого газу крім кубометрів у трьох енергетичних одиницях – кВт/год, джоулях та гігакалоріях.

Зараз ви читаєте новину «Борги населення за газ реструктуризують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути