Ексклюзиви
вівторок, 11 квітня 2017 15:20

Бійцю АТО 3D-імплантом замінили частину черепа

Бійцю АТО 3D-імплантом замінили частину черепа
Фото: sockraina.com

У Львові прооперували військового спеціального загону Нацгвардії. У зоні бойових дій чоловік отримав вогнепальне поранення в голову. Про це розповів "Дивись.info".

Хірурги, які оперували військового кажуть, що використання 3D-технологій дає хороші результати.

"Ми усунули пошкодження черепа за допомогою імпланта, виготовленого з полімеру з домішком антибіотика, безпосередньо під час операції", – розповів хірург Андрій Мизак.

За допомогою 3D-технологій частину втраченої кістки можна відтворити з високою точністю. Дублюючи її найменші анатомічні особливості.

"Хірург під час операції використовує форму, яка ідеально відтворює ту частину черепа, якої не вистачає. Її виготовляють за допомогою 3D-технологій на основі комп'ютерної реконструкції черепа пацієнта, – пояснив лікар. – Хірургу потрібно лише насипати порошок у форму, додати спеціальний розчин та дочекатися, доки імплант затвердіє. Такий імплант бездоганно усуває дефект кістки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пораненому бійцю АТО виростили нову кістку

Така операція врятувала лицеву кістку бійця Ігоря Чабана із самооборони Майдану. Йому на 3D-імплант замінили майже всю праву частину обличчя.

За словами нейрохірурга, такі операції із застосуванням 3D-моделювання проводили в польських клініках під час лікування поранених учасників Майдану.

Хірурги київського Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова провели 23-річному бійцю з осколком міни в серці унікальну операцію. Зупиняли серце, витягали осколки і потім запускали серце знову.

Зараз ви читаєте новину «Бійцю АТО 3D-імплантом замінили частину черепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути