понеділок, 12 березня 2018 15:18

Берег Дніпра вкрили токсичні відходи

Берег Дніпра вкрили токсичні відходи
У передмісті Черкас річка з нечистот стікає прямо у Дніпро. Фото: procherk.info

У передмісті Черкас річка з нечистот стікає прямо у Дніпро. Стоки з маслянистою плівкою не замерзають за мінусової температури, а навколи стоїть сморід.

Весь берег річки вкритий невідомою субстанцією жовтого кольору. Викиди місцеві жителі помітили ще півтора роки тому, повідомляють "Подробиці".

До цього узбережжя майже в притул підходить черкаська промислова зона. За радянських часів тут працювали безліч комбінатів та заводів. Тепер їх територію орендують десятки маленьких фірм.

На місце викидів люди неодноразово викликали і комунальників, і екологів.

"Літом тут дихати неможливо. Риба зовсім зникає, у минулому році на цій території її взагалі не було", - говорить черкащанин Сергій Дорофєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода завалила шість могил

У "Водоканалі" впевнені, до зливної каналізації незаконно врізалось якесь із підприємств і скидає у Дніпро свої відходи. Головний інженер Сергій Бойко каже, що таким чином бізнесмени намагаються зекономити на виробництві.

Водопровідна вода в принципі не може бути питною. Про це розповів директор Інституту колоїдної хімії та хімії води, доктор хімічних наук, професор, академік Владислав Гончарук. За його словами, насамперед вода стає непридатною для пиття через те, що піддається дезінфекції. Вихідна дніпровська вода на порядки більш безпечна, ніж водопровідна.

Зараз ви читаєте новину «Берег Дніпра вкрили токсичні відходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути