понеділок, 20 березня 2017 18:17

Японці подарували госпіталю дороге обладнання

Японці подарували госпіталю дороге обладнання
Фото: i-vin.info

Комп'ютерний томограф за $530 тис. і набір ендоскопічного обладнання на 130 тис. передав вінницькому госпіталю посол Японії в Україні Шігекі Сум.

"На початку 2016 року Посольство Японії спільно з Міністерством оборони України та Офісом проектної підтримки Організації Об'єднаних Націй - UNOPS визнали потребу у більш ефективних діагностичних процедурах в лікарнях Києва, Одеси, Харкова, Львова та Вінниці. Уряд Японії подарував п'ять наборів системи ендоскопічного обладнання з усіма необхідними приладами, що є інструментом для діагностики захворювань системи травлення та бронхів. За допомогою подарованого 80-зрізового КТ Toshiba, Вінницький військовий госпіталь зможе виконувати до 140 медичних обстежень щомісяця", - сказав керівник програми Регіонального офісу UNOPS у Європі та Центральній Азії Армен Чобанян, повідомляє облдержажміністрація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці показали, як за два дні збудувати міст

До Вінниці регулярно доставляють поранених військових. Наприкінці 2016 року екстрено сів медичний літак із 12 пораненими військовими із зони АТО. Бійців перевозили з госпіталю Дніпра в Одесу, але одеський аеродром через сильний туман прийняти борт не зміг.

Привезли військових в основному з мінно-вибуховими травмами середньої тяжкості.

Зараз ви читаєте новину «Японці подарували госпіталю дороге обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути