Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2023 05:30

Анісію Солунську ударили мечем за відмову іти на язичницьке свято

Анісію Солунську ударили мечем за відмову іти на язичницьке свято
Анісію Солунську убив мечем язичник. Розлютився на відмову святої іти з ним на язичницьке свято. ФОТО: https://spzh.news

Сьогодні християни згадують мученицю Анісію Солунську, яка народилася у 284 році в Греції. Її батьки були забезпеченими людьми і дали їй гарну освіту.

Анісія з дитинства виховувалася у християнських традиціях. У ранньому віці осиротіла і отримала великий спадок. Роздала його бідним, а своє життя остаточно присвятила Богові — багато молилася та постувала. Допомогала іншим християнам, які страждали від переслідувань язичників.

У період, коли жила Анісія, правителем Греції був римський імператор Максиміан. Він ненавидів християн та видав наказ, яким дозволяв безкарно їх убивати і піддавати тортурам. Це і стало підставою для одного із язичників убити святу Анісію. У 305 році він зустрів її по дорозі у храм та став вимагати аби пішла з ним на язичницьке свято. Отримавши відмову — ударив святу мечем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 січня згадують святого, який не побоявся умерти за свою віру

Анісію поховали біля головних воріт міста Солуні — нині Салоніки.

Учора Православна церква України вшановувала преподобного Іова Манявського, який заснував Хресто-Воздвиженський монастир у селі Манява на Івано-Франківщині. Обитель є досі діючою та знаходиться під юрисдикцією ПЦУ. Віряни часто називають її українським Афоном, бо теж розміщена на горі.

Зараз ви читаєте новину «Анісію Солунську ударили мечем за відмову іти на язичницьке свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути