понеділок, 02 вересня 2019 18:35

Яніна Соколова, Ірма Вітовська, Римма Зюбіна виступлять у рамках Театрального фестивалю "Кіт Ґаватовича"

6-8 вересня у Львові вчетверте пройде Театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича".

Фестиваль проходитиме у двох локаціях. На відкритій сцені Парку Культури та колишнього ангару трамвайного ДЕПО LemStation.

"У часі викликів та накопичення інформації стає питання ролі театру сьогодні. Слова нового тисячоліття, якими говорить театр. Сцена, що ретранслює та продукує зміни, театр що шукає нові сенси, аби їх здійснити. Театр, який не мовчить класиками", - каже генеральна директорка фестивалю Єва Якубовська.

Серед хедлайнерів фестивалю виступатимуть Молодий театр із Ірмою Вітовською-Ванца та Риммою Зюбіною, Такетеру Кудо - актор та послідовник театру Буто, батько-засновник жанру перформанс у світі. Виступатиме і львівський театр Леся Курбаса із виставою "Перехресні стежки", харківський театр абсурду "Воробушек", зірка комедійного шоу "Ліга сміху" із виставою "Пил шарами".

  Міжнародний Театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича" пройде у Львові вчетверте.
Міжнародний Театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича" пройде у Львові вчетверте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові виступить легенда японської класичної музики

У суботу 7 вересня пройде сніданок із Яніною Соколовою. Лекційну частину представить львівський активіст Володимир Бєглов та театральний критик Максим Максимчук.

Серед нічної програми фестивалю пройде кінопоказ від мистецької формації WizArt.

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні.

"Продав кота у мішку" – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів "Кіт Ґаватовича" кидає сенсовий виклик глядачеві та митцеві, адже повернення до вуличної форми театру, а саме сценічних форм із використанням громадських просторів дозволяє говорити про нову форму театрального мистецтва, яке не замикається від глядача. Основна думка фестивалю "мистецтво не тільки для митців" - зазначають організатори фетивалю.

3 вересня у Меморіальному музеї тоталітарних режимів "Територія терору" відбудеться семінар-конференція "Голодомор 1932-1933-х: краєзнавчий контекст. Проблеми дослідження та суспільного розуміння".

Зараз ви читаєте новину «Яніна Соколова, Ірма Вітовська, Римма Зюбіна виступлять у рамках Театрального фестивалю "Кіт Ґаватовича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути