вівторок, 28 червня 2022 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Аби не втратити докази – назвали головну проблему при розборах завалів ТРЦ у Кременчуці

Аби не втратити докази – назвали головну проблему при розборах завалів ТРЦ у Кременчуці
Російські окупанти розбомбили ТРЦ "Амстор" у Кременчуці 27 червня. ФОТО: Ольга СТЕНЬКО

Основна проблема при розборі завалів ТРЦ "Амстор" у Кременчуку полягає в тому, що роботи потрібно проводити максимально обережно.

Цього вимагає міжнародне право, заявив у коментарі Gazeta.ua керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Згідно з міжнародним правом, ми повинні дуже обережно розгрібати завали для того, щоби всі докази цього акту терору проти нашого народу були зафіксовані й надані в міжнародні інстанції. Я вважаю, що такі справи повинні розглядатися саме в Гаазі. Бо це злочин проти людяності і проти нашого народу", - заявив Лунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розруха і попелище: що зараз відбувається біля розбомбленого ТРЦ у Кременчуку

Усі причетні до атаки на Кременчук мають отримати довічне ув'язнення, сказав глава ОВА.

"Відповідно до статей кримінального кодексу – це довічне ув'язнення всіх військових, які були причетні. Така ж міра покарання має стосуватися і вищого політичного керівництва (Росії. – Gazeta.ua)", - підсумував Дмитро Лунін.

Також він додав, що станом на зараз кількість загиблих не збільшилася і становить 18 осіб. Ця цифра може змінитися, бо розібрано лише 50% завалів.

Російські окупанти обстріляли Кременчук 27 червня близько 16:00. Випустили по місту дві ракети з дальніх бомбардувальників Ту-22 М3 – пуски здійснювали з Курської області. Одна ракета влучила у міський стадіон, а друга у ТРЦ "Амстор", де перебували понад тисяча людей. В приміщенні почалася сильна пожежа і воно почало обвалюватися. Полум'я рятувальники загасили біля 24:00 27 червня. Після цього почали активно розбирати завали.

Зараз ви читаєте новину «Аби не втратити докази – назвали головну проблему при розборах завалів ТРЦ у Кременчуці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути