Ексклюзиви
четвер, 23 березня 2017 17:50

70 письменників та видавців приїдуть на фестиваль у Черкаси
5

Автор: Оксана Прітченко
  Людмила Фіть, організатор фестивалю та засновниця ГО "Книжковий Маестро"
Людмила Фіть, організатор фестивалю та засновниця ГО "Книжковий Маестро"

Близько 70 письменників і видавців відвідають книжковий фестиваль в Черкасах. Відбудеться вперше 7-9 квітня у філармонії. Серед гостей Василь Шкляр, Дара Корній, брати Капранови, Олександр Михед, Міла Іванцова, Ірен Роздобудько, Мирослав Дочинець.

"Понад шість років організовували різні заходи - тиждень видавця, читання для дітей, квести. Шукали, що нам цікаво. Про фестиваль думали давно. Хотіли зробити масштабну подію, показати, що книги і читання - це круто. Запросили в Черкаси цікавих і відомих людей - письменників, видавців, перекладачів, істориків, громадських діячів. Думаю, кожен зможе підібрати собі презентацію відповідно до своїх літературних вподобань", - говорить Людмила Фіть, організатор фестивалю та засновниця громадської організації "Книжковий маестро".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розкупили усі сувенири" - перший український фестиваль в Африці

На заході кожен зможе купити книги за цінами виробників від "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га", "Зелений Пес", "Видавництво Старого Лева", "Кальварія", "Ранок". Також можна буде придбати оригінальні поштівки від "Добра листівка".

Автор: із Facebook Людмили Фіть
  Письменник Макс Кідрук та активісти організації "Книжковий Маестро"
Письменник Макс Кідрук та активісти організації "Книжковий Маестро"

"Деякі черкащани не уявляють, що таке книжковий фестиваль. Питають: "Це буде виставка чи можна буде щось купити?". Звикли до виставок, які проводять держструктури. Є труднощі. Перемогти такий супротив дуже важко. Але щоб був другий, третій фестивалі, нам потрібно добре стартувати. Так і хочемо зробити", - продовжує Людмила.

Автор: із Facebook Людмили Фіть
  Людмила Фіть та Іван Малкович, письменник, видавець, очільник видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-МА-Га"
Людмила Фіть та Іван Малкович, письменник, видавець, очільник видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-МА-Га"

Вхід на фестиваль вільний. Для дітей організують спеціальну розважальну зону з аніматорами, мильними бульбашками та деревом побажань.

У Шумську на Тернопільщині відбувся фестиваль української книжності "На білому коні". Відвідали фестиваль жителі Тернопільщини та прилеглих областей, а також шанувальники української книги із Запоріжжя. Свято книги приурочили до Міжнародного дня рідної мови та дня народження українського прозаїка Уласа Самчука. Відбувається з 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «70 письменників та видавців приїдуть на фестиваль у Черкаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути