понеділок, 11 червня 2018 13:51

160 палаток і 2 тонни шашлику — чим запам'ятався операфест
6

Другий міжнародний музичний фестиваль "Операфест Тульчин" завершився. Столиця "Щедрика" запам`яталася не тільки професійним оперним співом, але й туристами.

Журналісти Gazeta.ua звернули увагу на цікаві побутові подробиці життя фестивалю і розпитали у людей, чим їх вразив "Операфест Тульчин".

"Ми пенсіонери. Приїхали сюди в п`ятницю і жили тут у наметі. Погода тепла, туалетів вистачає, є навіть рукомийники зі свіжою водою. Їжу привезли із собою в морозильній камері, бо тут вибір невеликий і дорого. Бутерброди по 35 грн, а кава по 20-25 грн.", - розповіла туристка з Вінниці пенсіонерка Галина Карнаух.

За словами поліцейських, всього на території наметового містечка за три дні нарахували 163 намети. В останній день їх залишилося 56.

"Ніяких скарг не було. Коли бачимо когось напідпитку, то просимо покинути територію фестивалю. За три дні було 7 таких випадків", - сказав полісмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З пивом і Гройсманом - чим дивував міжнародний оперний фестиваль

За підрахунками, туристи протягом трьох днів змогли випити 3 тис. л пива, 400 л квасу, 1,3 тис. л сидру, 2 тис. л безалкогольного мохіто, 500 л кави. З`їсти зуміли 1,7 т шашликів, 8,7 тис. гарячих бутербродів, 4 тис. хот-догів, 500 кг морозива.

Столиця Щедрика запам`яталася не тільки професійним оперним співом, але й туристами
Фото: gazeta.ua
Столиця Щедрика запам`яталася не тільки професійним оперним співом, але й туристами
Столиця Щедрика запам`яталася не тільки професійним оперним співом, але й туристами
Столиця Щедрика запам`яталася не тільки професійним оперним співом, але й туристами
Столиця Щедрика запам`яталася не тільки професійним оперним співом, але й туристами

В місцевих магазинах постійні черги. Продавці ледь встигали обслуговувати клієнтів.

"Соків немає. Мабуть, усі скупили. Тільки газовану воду позалишали. В чергу за піцою 40 хв простояли. На території фестивалю дорого на всіх купувати. Я приїхала з двома племінниками і чоловіком. Тому прийшли в магазин", - говорила туристка із Хмільника.

Облаштували креативні тематичні фотозони, де туристи проявляли фантазії для селфі. Їх розважали 5 аніматорів-гігантів на ходулях.

Протягом двох днів для відвідувачів відкрили музей палацу Потоцьких.

В "Золотій залі" музею найбільшою популярністю користувався балкон. З нього відкривався вид на усю територію операфесту.

"За два дні пропустили 5 тис. людей. Думали, що той балкон обвалиться. На третій день доступ на балкон закрили. Там буде фуршет для організаторів заходу і солістів опери", - пояснив охоронець музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили найбільшу інсталяцію на честь "Щедрика"

За словами голови Вінницької обласної ради Валерія Коровія, цей захід перевершив його сподіваня.

"Третьому оперному фестивалю бути! Не будемо рахувати витрачені на шоу гроші, бо їх усе одно з`їдає інфляція. А мистецтво і емоції залишаються назавжди", - сказав Коровій.

8 червня у місті Тульчин на Вінниччині відкрився "Operafest Tulchyn". Це вже другий міжнародний оперний фестиваль, який проводиться на Поділлі. Відкрити захід приїхав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Зараз ви читаєте новину «160 палаток і 2 тонни шашлику — чим запам'ятався операфест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути