субота, 09 червня 2018 16:16

Відкрили найбільшу інсталяцію на честь "Щедрика"
6

У Тульчині Вінницької області відкрили інтерактивну просторову інсталяцію під назвою "Мелодія пісні Щедрик" на честь українського композитора Миколи Леонтовича. Вона вважається найбільшою в Україні.

Урочистий захід провели перед початком оперного фестивалю OperaFest Tulchyn. Її відкривали з театральною постановкою з історії життя композитора та танцями.

Скульптура має вигляд величезного скрипкового ключа. Він оповитий нотами та дзвіночками синього, зеленого та помаранчевого кольору. З них лунає композиція "Щедрик", яка буде грати тричі на день. Поруч з композицію встановили лавочки у вигляді клавіш піаніно.

У Тульчині відкрили пам'ятник "Щедрику". Фото: gazeta.ua
У Тульчині відкрили пам'ятник "Щедрику". Фото: gazeta.ua
У Тульчині відкрили пам'ятник "Щедрику". Фото: gazeta.ua
У Тульчині відкрили пам'ятник "Щедрику". Фото: gazeta.ua
У Тульчині відкрили пам'ятник "Щедрику". Фото: gazeta.ua

Мер міста Тульчин Валерій Весняний передав міні-копію інсталяції композиції меру Покровська (до 2016 року - Красноармійськ - Gazeta.ua) на Донеччині. З 7 червня 2018 року вони містами-побратимами.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман побажав всім присутнім розвитку та народження нових ідей. Після, розпочав п'ятихвилинний брифінг просто неба та за традицією, робити з місцевими селфі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З пивом і Гройсманом - чим дивував міжнародний оперний фестиваль

"Щедрик" — одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича. Перша її редакція була написана до 1901–1902 рр. Всьго редакцій має п'ять. Уперше "Щедрика" виконав хор Київського університету 1916 року, коли композитор працював у Києві, де керував хоровими колективами, викладав у Музично-драматичній школі Миколи Лисенка.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили найбільшу інсталяцію на честь "Щедрика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути