Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 15:14

1 квітня СБУ "підпалила" польський автобус, щоб затримати диверсантів

1 квітня СБУ "підпалила" польський автобус, щоб затримати диверсантів
З використанням піротехніки імітували загоряння польського туристичного автобуса, щоб вийти на замовників злочину

1 квітня працівники Служби безпеки України за допомогою піротехніки зімітували підпал автобуса, щоб вийти на замовників підпалу іншого польського автобуса у Львові 23 березня.

Про це у відомстві повідомили в офіційній відповіді на журналістський запит, передає ZAXID.NET.

"23 березня у Львові відбулася спроба підпалу польського туристичного автобуса, який з незалежних від виконавця причин не розгорівся. Для уникнення суспільного резонансу та створення умов для проведення ефективних оперативно-слідчих дій з розшуку зловмисників, вказаній події не надали розголосу, а справжні причини загоряння автобуса не оприлюднювали", – йдеться у відповіді СБУ.

СБУ встановила, що до цього злочину причетні дві особи – львів'янин та киянин. Один із них погодився на співпрацю із правоохоронцями. Після того, як ці чоловіки отримали замовлення на ще один злочин, СБУ вирішила провести свою спецоперацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська СБУ показала таємні підвали Гестапо і НКВС

"З метою документування повного циклу протиправної діяльності від замовників до виконавців, після отримання виконавцем нового замовлення на підпал автобуса з польською реєстрацією, 1 квітня здійснили контроль за вчиненням злочину, а саме з використанням піротехнічних засобів зімітували загоряння автотранспортного засобу із розклеюванням поблизу червоно-чорних наліпок", – повідомили у СБУ.

Після того, як чоловіки відзвітували замовникам про успішне виконання злочину, їх затримали у Києві.

3 квітня голова СБУ Василь Грицак заявив про затримання підозрюваних у підпалі польського автобуса. Він розповів, що чоловіки причетні до підриву вибухівки на польському Меморіалі орлят у Львові 13 березня та до невдалого підпалу автобуса 23 березня.

Зараз ви читаєте новину «1 квітня СБУ "підпалила" польський автобус, щоб затримати диверсантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути