вівторок, 27 березня 2018 13:05

СБУ зібрала докази антиукраїнської діяльності 13 дипломатів РФ

СБУ зібрала докази антиукраїнської діяльності 13 дипломатів РФ
Україна висилає 13 російських дипломатів із солідарності з Великобританією. Фото: expres.ua

Служба безпеки України надіслала до Міністерства закордонних справ докази антиукраїнської діяльності 13 російських дипломатів, яких висилають з країни.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України надіслала до МЗС України відповідні доказові матеріали щодо цілеспрямованої діяльності на шкоду нашій державі 13 російських дипломатів, щодо яких прийняли рішення про видворення з української території", - ідеться в повідомленні.

У СБУ наголосили, що і надалі продовжуватимуть роботу зі спецслужбами країн ЄС та США з викриття російських злочинних намірів, які загрожують усьому цивілізованому світу.

"Голова СБУ Василь Грицак переконаний, що такі рішучі спільні дії української влади та наших європейських і трансатлантичних союзників суттєво ускладнять діяльність російських спецслужб з позиції дипломатичних місій РФ", - зазначили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Висилай дипломатів правильно" - мережі реагують на масове видворення росіян

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

У відповідь на це Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою. До аналогічних дій вдалися 24 країни. Найбільше дипломатів висилають США та Велика Британія - 60 та 23 відповідно. На 3-му місці Україна - 13 росіян.

Зараз ви читаєте новину «СБУ зібрала докази антиукраїнської діяльності 13 дипломатів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути