середа, 28 серпня 2019 19:25

Сесія райради прийняла рішення не переносити дитячу лікарню

Сесія райради прийняла рішення не переносити дитячу лікарню
Депутат районної ради Владислав Уткін запропонував головному лікарю Ігорю Кохану досконаліше вивчити проблему. Фото: Геннадій ТАЧЕНКО

28 серпня відбулася сесія Гайсинської районної ради. У сесійній залі, крім депутатів, зібралися громадські активісти, учасники бойових дій.

Досить важливим для міста та району було питання, яке розглядали на попередній сесії від 23 травня, — перенесення соматичного й поліклінічного відділень дитячої лікарні. Для ознайомлення з діяльністю лікарні створили тимчасову комісію, яка займалася вивченням проблеми. Комісію очолив голова бюджетної комісії Гайсинської районної ради Віталій Перкун. 52 роки.

– Комісія у складі 13 осіб працювала на території центральної лікарні, а також оцінювали ситуацію на вулиці Високовича, 19, – сказав доповідач. – Провели чотири засідання, в тому числі два виїзних. Відкритість і публічність роботи дозволила залучити велику кількість посадовців, фахівців медичної галузі, громадськість. У роботі взяли участь народний депутат Микола Кучер, голова райради Григорій Боровий.
Віталій Перкун зазначив, що чутки, які виникли навколо питання продажу приміщень дитячої лікарні, є безпідставними. Він вказав, що комісія виявила великий дефіцит медичних кадрів. З роботи звільнилися: завідувач лікарні, педіатр, невропатолог, отоларинголог, офтальмолог, психіатр та ендокринолог. А також педіатричне відділення недоукомплектоване медичною апаратурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про перенесення дитячої лікарні приймуть на сесії райради

У ході роботи сесії голова районної ради Григорій Боровий запропонував звернутися в Кабмін, до голів Вінницької облдержадміністрації та обласної ради з пропозицією внесення змін до перспективного плану територіального поділу Вінницької області на райони. Враховуючи особливості розвитку Гайсинщини, депутати запропонували створити чотири райони в межах наявних медичних округів. А також зазначили, що Гайсин має стати центром.

Проблема навколо педіатричного відділення в Гайсині виникла у травні цього року. Головний лікар Гайсинської ЦРЛ звернувся з клопотанням про переведення до голови районної ради Григорія Борового. Містом поширилися чутки, що медзаклад закриють. Громадськість виступила проти перенесення відділень. 23 травня депутати ухвалили рішення про створення тимчасової комісії з метою вивчення ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Сесія райради прийняла рішення не переносити дитячу лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають