Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2019 23:00

За цькування у школах штрафують

Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс перше в історії країни рішення за цькування у школі. Призначив 850 грн штрафу батькам учениці міського навчального закладу №7, яка виклала у мережу інтимні фото іншої школярки.

Кожна третя дитина країни зазнавала цькування у школі, зазначають експерти.

— Нерідко стикаюся з цією проблемою. Найбільше знущань у середній школі, — розповідає сімейний психолог із Білої Церкви Тетяна Татаринцева, 38 років. — Цькування розділяють на психологічне та фізичне. Частіше за все діти не зізнаються батькам. Бояться, що їм не допоможуть. Його ознаки — дитина стала закритою, уникає спілкування, почала погано вчитись і не хоче ходити до школи. Наслідки страшні. Психологічна травма буде відгукуватись протягом усього життя. Інколи призводить до самогубства.

Приниження, образливі прізвиська, глузування, підніжки, стусани з боку інших учнів називають булінгом. 16 січня цьогоріч Петро Порошенко підписав закон, за яким випадки знущання каратимуться штрафом у розмірі 850–1700 гривень або громадськими роботами на 20–40 годин.

Зараз ви читаєте новину «За цькування у школах штрафують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають