неділя, 24 березня 2019 00:28

Стадіон "Трудові резерви" відремонтують за 40 мільйонів гривень

Стадіон "Трудові резерви" у центральній частині Білої Церкви капітально відремонтують до вересня цьогоріч. Витратять 40 млн грн.

Спортивний комплекс відновлюватимуть уперше за 30 років. Замовником робіт є комітет фізичного виховання України. Народний депутат Хвича Мепарішвілі допоміг знайти інвесторів, які згодилися виділити кошти. Частину грошей виділили з держбюджету.

- 90 відсотків приміщень стадіону занедбані. На бігових доріжках можна травмуватися. Весь спортивний комплекс — наче примара у центрі міста, — говорить директор "Трудових резервів" Назар Коваленко, 32 роки.

— Ремонт розпочали торік. Розділили на три етапи. Перший — це встановлення футбольного поля та підведення комунікацій. Уже постелили нову земельну подушку і посіяли траву. На другому етапі будемо міняти бігові доріжки. Нині вони нерівні. Після дощів утворювались великі калюжі. Третій етап передбачає оновлення приміщень. Закінчимо заміною трибун.

Назар Коваленко очолює спорткомплекс із 14 грудня 2018-го.

— Десять років тому ремонт намагалися провести, — каже. — Але коли я прийшов на посаду і підняв документи, то побачив, що було розкрадання. Відповідно йшли суди і людям було не до реконструкцій. Для себе вирішив — якщо нічого не зміню, то подам заяву на звільнення.

Вартість реконструкції комплексу, який займає 38 тисяч квадратних метрів — невелика. Одна заміна трибун потягне майже половину бюджету. Буде електронна система поливу футбольного поля і роздягальні для спортсменів. Бо нині є тільки для тренерів. Працюватиме освітлення. Збудуємо пандуси, тенісний корт.

Стадіон "Трудові резерви" працює з 1978 року. Тут є секції боксу, танців, легкої атлетики, середньовічних боїв. Проводяться безоплатні заняття з йоги для пенсіонерів. Планують відкрити секцію боротьби та боїв без правил.

Близько 10 років тому в комплексі тренувалися більше двох тисяч людей. Проводили дитячі та юнацькі змагання всеукраїнського масштабу. Стадіон приймав матчі футбольних клубів "Рось" та "Арсенал-Київщина".

— Наразі на стадіоні працює 24 людини, — додає Назар Коваленко. — Отримують мінімальні зарплати. Аби заохотити працівників, виписую їм премії з надходжень від гуртків.

Узимку утримання комплексу обходиться у 80 тис. грн щомісяця, влітку — у 12 тис.

Після ремонту організовуватимуть концерти.

— Стадіон має вигідне розташування. У майбутньому хочу проводити тут тренувальні збори. Це буде основним заробітком, — каже.

Спорткомплекс утримується на балансі Міністерства освіти і науки. На його рахунки вже надійшло 20 млн грн для реконструкції.

— Міністерство є розпорядником коштів, — говорить нардеп Хвича Мепарішвілі, 47 років. — Разом із головою комітету з фізичного виховання та спорту Вадимом Стеценком інспектуємо хід робіт. Відбудова стадіону вдихне нове життя у розвиток міського спорту.

Сертифікуватиме бігові доріжки представниця Федерації легкої атлетики України Ілона Хрупач. Оглядатиме їхній стан після ремонту. Якщо відповідатимуть усім вимогам — на стадіоні дозволять проводити змагання з легкої атлетики.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон "Трудові резерви" відремонтують за 40 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають