субота, 25 травня 2019 15:27

Британські інструктори понад місяць навчали 120 українських військових

16 травня на Гайсинщині завершилися спільні українсько-британські військові навчання за тренувальною програмою "Орбітал". Тривали з 7 квітня.

Програма діє із 2015-го. Її розробили британці. У навчаннях було задіяно 59‑ту окрему мотопіхотну бригаду. 35 іноземних інструкторів ділилися з бійцями власним досвідом, здобутим у різних військових операціях.

— Інструктори, які пройшли гарячі точки, навчали наших хлопців різних навичок відповідно до сучасних вимог і стандартів Північноатлантичного альянсу, — говорить командир бригади Володимир Шведюк, 50 років. — Наша бригада вже п'ять років бере участь у російсько-українській війні. Нам також є чим поділитися. Британці були вражені навичками бійців.

— Гайсин — дуже мальовниче місто, а тренувальна база, яка в нас була, підходила для процесу навчання, — говорить командир групи британських інструкторів Едвард Комін, 29 років. — Ми перебували в Гайсині, щоб надати підтримку військовим на запит керівництва України. Навчили приблизно 120 бійців. Працювали на базі військового містечка бригади та місцевого полігону.

Зараз ви читаєте новину «Британські інструктори понад місяць навчали 120 українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають