вівторок, 18 грудня 2018 15:32

З машини інкасаторів украли три мільйони гривень

17 листопада в місті Ірпінь під Києвом двоє чоловіків у масках пограбували мікроавтобус інкасаторів Приватбанку. Забрали 3 млн грн. Утекли чорним джипом.

— Напад стався близько дев'ятої ранку. Інкасатор поніс гроші до банкомату на вулиці Шевченка. Машина лишилася відчинена, — каже 52-річний Микола Жукович з обласної поліції. — Підбігли невідомі. Забрали п'ять банківських касет із грошима. Коли тікали, збили водія Приватбанку, погрожували йому зброєю.

Машину нападників поліція знайшла в Києві наступного дня. Затримали одного з підозрюваних.

— З пошуками допомогли столичні колеги, — каже Андрій Нєбитов із поліції Київської області. — Машина грабіжників була пошкоджена. Протаранили припаркований "Шевроле" під час утечі. Поліцейські прочісували навколишні двори. В одному побачили подібну за описом автівку, біля неї — чоловіка. Знайшли в його кишенях великі пакети. У них мав переносити награбоване. В авто — вкрадені касети з грішми.

Номерні знаки на автомобілі змінили. Використані під час пограбування викинули в каналізаційний люк неподалік.

Затриманий родом із Житомирщини. 15 років сидів у в'язниці за розбої та грабежі. Останній раз — за напад на помешкання, господар якого загинув від тяжких тілесних ушкоджень.

У банку за інформацію про злочинців обіцяють винагороду — 100 тис. грн.

— Напади на інкасаторські авто трапляються регулярно через недоліки в роботі цієї служби, — каже 61-річний Сергій

Шабовта, голова громадської організації "Всеукраїнська асоціація операторів ринку безпеки". — Цього разу порушили базові інструкції. Лишили відчиненими двері, в салоні не було інкасатора, який би наглядав за грішми. Тільки водій.

Зараз ви читаєте новину «З машини інкасаторів украли три мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають