неділя, 30 грудня 2018 17:55

Військовий літак Су-27 розбився на Житомирщині

15 грудня близько 15:00 на Житомирщині розбився військовий літак Су-27. Льотчик виконував вправи з бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах. Політ тривав майже 30 хв. Літак упав при заході на посадку на аеродром Озерне за 1,5 км від посадкової смуги.

Пілот 43-річний Олександр Фоменко загинув. Був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації командування "Центр" Повітряних сил ЗСУ. Народився в місті Шостка Сумської області. Закінчив Харківський університет Повітряних сил ім. Івана Кожедуба 1996-го. У ЗСУ служив із 1992 року, став військовим пілотом першого класу.

Загальний наліт Фоменка становив 482 год., з яких 45 год. — 2018 року. Брав участь в АТО на Донбасі 2014-го. У нього залишилися дружина та донька-восьмикласниця.

— Цей літак 1987 року виробництва. 2016‑го пройшов середній ремонт, — повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ. — Двигуни капітально ремонтували на Луцькому ремонтному заводі "Мотор". Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Фоменко добре знав цю машину.

Обставини події з'ясовують фахівці Державного бюро розслідувань та правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «Військовий літак Су-27 розбився на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають