субота, 24 серпня 2019 11:20

У готелі згоріли дев'ятеро людей

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.odessa.online
  Пожежа в одеському готелі ”Токіо Стар”, облаштованому у колишньому депо, спалахнула в ніч на 17 серпня. Попередня причина — порушення правил пожежної безпеки. Власнику закладу Вадимові Чорному оголосили підозру
Пожежа в одеському готелі ”Токіо Стар”, облаштованому у колишньому депо, спалахнула в ніч на 17 серпня. Попередня причина — порушення правил пожежної безпеки. Власнику закладу Вадимові Чорному оголосили підозру

— Я рядом живу. Шел ночью с дня рождения. Увидел пожар, бросился туда. Люди стояли раздетые, босиком, в копоти. Забрал к себе женщин, пожилых, одного ребенка, — каже одесит 40-річний Віталій Донкоглов. Поселив у себе 20 мешканців місцевого готелю "Токіо Стар".

О пів на другу ночі 17 серпня в закладі на вул. Водопровідній, 1, спалахнула пожежа. В готелі перебували майже 200 осіб. Пожежної сигналізації, гідрантів, вогнегасників не було. Вогонь охопив 1 тис. кв. м площі. Рятувальники вивели з першого поверху 64 людини, з другого, де був осередок займання — 72.

Від вогню й чадного газу загинули дев'ятеро людей, ще 10 постраждали. Постояльців, які врятувалися, розміщували в автобусах біля готелю. Пізніше їх поселили в приміщенні ліцею неподалік. Станом на обід 19 серпня там залишаються 18 людей.

Експерти ідентифікували особи шістьох загиблих. Імен до впізнання родичами не називають. Ще три тіла обгоріли настільки, що знадобиться експертиза ДНК.

Будівля готелю "Токіо Стар" — колишнє трамвайне депо. В деяких номерах не було вікон. Заклад став популярний через невисоку ціну — 350 грн за добу та зручне розташування — між ринком "Привоз" і Залізничним вокзалом. Вогонь поширився із пральні, де нещодавно ремонтували електропроводку.

Слідчі розглядали три причини

пожежі. Це — інсценування пожежі з метою приховування вбивства, необережне поводження з вогнем і порушення правил пожежної безпеки. Головною залишається остання. Власникові готелю 47-річному Вадиму Чорному оголосили підозру. Зараз він в слідчому ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «У готелі згоріли дев'ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають