субота, 28 вересня 2019 14:05

Поліцейські побили ветеранів війни

21 вересня на залізничній станції "Соснівка" в Сокальському районі Львівської області поліцейські розігнали активістів, які блокували вагони з російським вугіллям.

- 1 вересня нам подзвонили місцеві. Сказали, що на станцію завозять вугілля з Кемеровської області Росії, — каже 25-річний Олексій Фролов, голова громадської організації ветеранів АТО. — Ми повідомили в поліцію, але на нас не зреагували. Тоді самі заблокували ті вагони. Нас чергувало людей 50. На третій день до нас приїхали хлопці: "Какая цена вопроса, чтоб эти вагоны поехали?" Ми не стали з ними говорити. У поліції, СБУ і станції пояснювали походження вугілля по-різному — то казахстанське, то білоруське, то їде транзитом у Польщу.

У день розгону поліція приїжджала до активістів двічі.

— Близько дев'ятої ранку до нас підійшли майже 30 тітушок. Хотіли спровокувати, але ми викликали поліцію. Ті взяли пояснення, що ми тут робимо, й поїхали. Близько 12 години під'їхали 12 автобусів спецпризначенців КОРДу і ТОРу й почали нас відтісняти. Збіглися місцеві, шахтарі, священики забили у дзвони, скликаючи людей. Один гумовим кийком вдарив жінку й хотів забрати її в автозак. Погрузили в нього 16 наших активістів. Пізніше стали до нас стіною й розпилювали газ. Один із поліції застосував зброю, потім жбурляли каміння. Серед наших — десятеро поранених. Усі зняли побої в лікарні. Вагони досі стоять на колії, ми продовжуємо їх охороняти.

У поліції розгін пояснили тим, що активісти не реагували на законні вимоги.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські побили ветеранів війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають