середа, 14 травня 2014 16:34

Житло в Криму дорожчає через спекуляції забудовників і попит серед росіян

Житло в Криму дорожчає через спекуляції забудовників і попит серед росіян
Фото:maklera.net

За оцінкою Міністерства будівництва і архітектури Криму, зростання ціни за квадратний метр житла в Криму обумовлений підвищеним попитом з боку жителів Росії і спекуляціями забудовників.

Про це на прес-конференції в Сімферополі повідомив міністр будівництва та архітектури Криму Володимир Ніколов, повідомляє е-Крим.

"Крим завжди був цікавий для росіян. І зараз їх інтерес досить високий. Цей інтерес проявляється в бажанні купити якусь нерухомість в Криму, і цей попит може об'єктивно рухати ціни. Другий момент - це спекуляція забудовників. Але ми постараємося відрегулювати ці ціни", - сказав він.

Ніколов зазначив, що у зв'язку з транспортуванням будівельних матеріалів з Росії в Криму зросли ціни і на них.

"Враховуючи, що Крим поки що перебуває в перехідному періоді в частині постачання будівельних матеріалів, коли поставки з материкової України на сьогоднішній день практично обірвалися, а з Російською Федерацією ми займаємося заміщенням", - сказав він.

Ніколов упевнений, що зростання цін на будматеріали пов'язаний і з відстанню, і з шляхами доставки, що тягне за собою підвищення ціни на матеріали, починаючи з того ж цементу, а пісок, за словами "міністра", взагалі став "стратегічно матеріалом номер один".

Раніше Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ встановило вартість квадратного метра соціального житла для Криму і Севастополя на рівні 24 тис. рублів (майже 8 тисяч гривень).

Зараз ви читаєте новину «Житло в Криму дорожчає через спекуляції забудовників і попит серед росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути