вівторок, 02 грудня 2014 13:30

Українці через кризу економлять на новорічній оренді житла

Українці через кризу економлять на новорічній оренді житла
Фото:royal-rent.com.ua

На новорічні свята попит на оренду житла традиційно зростає.Найбільші темпи зростання в містах-мільйонниках - Києві, Одесі та Львові.

Разом з попитом ростуть і ціни, пише Сегодня.

За словами експерта консалтингової компанії SV Development Сергія Костецького, в зв'язку з кризою, українці в два рази рідше подають заявки на добову оренду житла.

"У некризові роки кількість угод за оренду подобово в період новорічних свят збільшувалася на 30-40%, в деяких містах було навіть в 2 рази збільшення. В цьому році за нашими підрахунками, кількість заявок на подобову оренду збільшилася на 15%. В основному знімають місцеві жителі - це 80%, і 20% - приїжджі туристи", - говорить експерт.

При цьому для орендарів Новий рік і Різдво - традиційно "високий сезон" і можливість добре заробити. На тлі того, що піднімається попит, зростають і ціни.

"На період новорічних свят багато хто власники встановлюють спеціальні тарифи, які часто в 2-4 рази вище цін на житло в "низький" сезон і збільшують мінімальна кількість ночей для оренди.

Більшість власників не приймають бронювання заздалегідь, так як чекають моменту, коли ціни на житло в період передноворічного ажіотажу досягнуть апогею, щоб здати квартиру максимально вигідно і на більшу кількість ночей.

Наприклад, двокімнатна квартира в Києві в середньому коштує близько 500 грн., а в НГ ніч вона може коштувати 1500, з обмеженням по бронюванню від 3х ночей", - говорять в прес-службі сервісу подобової оренди квартир "Добово".

Зараз ви читаєте новину «Українці через кризу економлять на новорічній оренді житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути