Ексклюзиви
середа, 19 березня 2014 16:47

"Такого ніколи в історії України не було" - ріелтори не знають, що буде далі із кримською нерухомістю

"Такого ніколи в історії України не було" - ріелтори не знають, що буде далі із кримською нерухомістю

Зараз ситуація із кримською нерухомістю повністю "заморожена", а реєстри нерухомого майна заблоковані.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив директор агенції нерухомості Дмитро Корчев.

"Що буде далі невідомо, - каже Корчев. - Такого ніколи в історії України і української нерухомості не було. Усі прогнози, які роблять експерти спираються на минулу ситуацію. Висновки роблять із даних за останні два-три місяці. За останній час в Криму ціни на нерухомість, особливо в місцях конфлікту, дуже впали. Але що буде далі невідомо.

Треба почекати місяць або два і тоді передивлятись графік цін. До мене приходив чоловік нещодавно, хотів придбати житло. Каже, ціни падають, а потім будуть рости, треба купувати. Про таке дізнався від знайомих. На мою думку, як директора агенції нерухомості, це абсолютна фантазія".

"Невизначеність зараз головна тенденція на кримському ринку нерухомості, - пояснює Президент асоціації ріелторів України Сергій Злидень. - В першу чергу, на це впливають проблеми із визначенням прав власності. Якби Крим добровільно перейшов до Росії, була б інша справа. Так ніхто не робить, як вони це зробили. Зараз усе незрозуміло. Інше, зараз перші 2-3 місяця буде перерозподіл власності, яка стосувалась українських власників та попередньої влади. Будуть переоформляти документи, ділити, розподіляти.

На фоні цієї нестабільності ринок стає нецікавим, падає потреба у нерухомості. Від іноземних інвесторів чекати вкладів взагалі не варто. А ось російські нам цікаві. Вони будуть намагатись якнайдешевше зараз викупити будівлі. Якомога сильніше збиватимуть ціни.

Щодо курортного сезону. Кожного року у березні ми вже мали заявки людей на відпочинок в Криму. Зараз немає жодної. Прогнозувати події на рік-два неможливо".

Зараз ви читаєте новину «"Такого ніколи в історії України не було" - ріелтори не знають, що буде далі із кримською нерухомістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути