Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 16:10

Для чого потрібні ергономічні меблі в офіс

Робота в офісі - одна з поширених причин зниження активності і переходу до малорухливого способу життя. А це - прямий шлях до розвитку безлічі захворювань, в тому числі проблем опорно-рухового апарату, серцево-судинної і дихальної систем, зростання маси тіла. На жаль, навіть регулярні відвідування спортзалу не допомагають вирішити проблему, адже постійне перебування тіла в сидячому положенні складно нівелювати часом-двома активностей.

  Ергономічні меблі - предмети, що враховують особливості людини
Ергономічні меблі - предмети, що враховують особливості людини

У такій ситуації доводиться вибирати - відмовлятися від сидячої роботи заради здоров'я або змиритися з закономірним результатом у вигляді погіршення здоров'я. Але є й інший вихід і багато в чому його прийняття залежить від керівництва компанії: сучасні компанії виробники меблів пропонують купити офісну ергономічну обстановку, що розробляється з урахуванням особливостей сидячої роботи і фізіології людини. Як це працює? Все дуже просто і зрозуміло - меблі змінюється у відповідність з параметрами і потребами кожного із співробітників, забезпечуючи найбільш комфортні умови для роботи. Такі предмети обстановки в Україні поставляє бренд Narbutas - компанія, що створює не просто зручну і функціональну, але і дуже стильні меблі для офісів.

Що таке ергономічні меблі

Ергономічні меблі - предмети, що враховують особливості людини і надають можливість змінити параметри для зручності власника. На практиці ергономічні меблі показує себе як функціональний інструмент, який сприяє можливості зміни положення тіла протягом робочого дня і забезпечення йому найбільш правильного фізіологічного стану.

Ні сидяча, ні стояча поза, підтримувані на протязі і декількох годин, не є "здоровими" для людини. Саме тому для роботи в офісі варто вибрати меблі, яка дозволить змінювати положення тіла в будь-який момент. Чергування положення тіла забезпечить необхідну рухливість і допоможе нормалізувати метаболізм. За допомогою правильно підібраною офісних меблів можна навіть схуднути: положення стоячи допомагає спалювати на 60 ккал більше, ніж положення сидячи. Працюючи стоячи по кілька годин на день ви витрачаєте достатньо енергії для того, щоб не набрати зайву вагу.

Щоб зміна положень тіла була комфортною використовуйте спеціальні меблі. Над її розробкою працюють найкращі фахівці, які професійно знають про те, як повинен бути розташований хребет людини для мінімізації навантажень на нього.

Що таке ергономічні меблі? Це ціла колекція унікальних предметів обстановки, в тому числі:

● столи;
● стільці і крісла;
● підлокітники і підголовники;
● тумби та ін.

Наприклад, столи з електричним регулюванням Narbutas дозволяють змінити положення стільниці щодо статі за лічені миті. Підніміть її на зручний для роботи стоячи рівень і змініть положення тіла для відпочинку від тривалого сидіння. Можна скористатися ергономічним сидінням, піднявши його в стилі "барного стільця" або працювати за столом стоячи.

Не менш корисні ергономічні крісла для роботи за комп'ютером. Це "космічна" меблі, продумана до дрібниць. Безліч механізмів допомагає регулювати становище кожної деталі крісла - нахилу спинки, кута сидіння, поворотів, підлокітників, підголівників. Спеціальні валики в області попереку знімають навантаження зі спини, валики під шию дозволяють зняти напругу з цієї області тіла. Для відпочинку і зміни положення спинка крісла може опускатися аж до 1800. Регулюється все - положення рук, ніг, тіла. В такому кріслі зручно працювати людям різного зросту та комплекції.

З урахуванням принципу ергономіки створюються і інші предмети меблів. Тумби та шафи повинні бути зручні і забезпечувати легкий доступ до вмісту. М'які меблі стає комфортним місцем для відпочинку в перервах. Пуфи, крісла-мішки, журнальні столики допомагають з комфортом облаштувати зону релаксу. В такому офісі хочеться працювати, адже це - безпечно для здоров'я і ефективно для результатів.

Зараз ви читаєте новину «Для чого потрібні ергономічні меблі в офіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути