пʼятниця, 18 грудня 2020 16:29

Смачно та креативно: як догодити гостям чудовою новорічною вечерею

На носі в українців одне із найголовніших свят – Новий рік. Уже за традицією, цього дня за вечерею збираються родичі та друзі. У кожної господині виникає проблема – як приготувати креативний, смачний святковий стіл і при цьому не витратити купу грошей та не стояти біля плити весь вечір, поки втома не забере бажання відзначати.

У такому випадку геніальною ідеєю буде японська кухня. Ці страви пікантні, смачні і при цьому легкі для травлення, що доречно для пізньої вечері. Крім того, чимало людей дотримуються вегетаріанства чи різдвяного посту. У такому випадку олів'є та запечене м'ясо не підійде. Суші чи роли готують із риби, рису та овочів, тому смакуватимуть усім.

  Смачні та свіжі суші в Києві можна замовити на Sushi33.ua
Смачні та свіжі суші в Києві можна замовити на Sushi33.ua

Де брати страви

Чимало українців досі вважають японську кухню дорогою та складною в приготуванні. Це абсолютно не так. Найпопулярніші у нас суші можна приготувати за пару годин. Для цього знадобиться якісна рисова крупа, кілька видів морської риби, соєвий соус, васабі, вершковий сир, листки норі, огірки. Для різноманітності можна додавати омлет, авокадо чи курку. Також доведеться купити бамбуковий килимок для формування ролів. Придбати все це можна в найближчому супермаркеті і це однозначно буде не дорожче, ніж традиційний святковий стіл.

Також гостям можна запропонувати пікантні східні салати, стейки із морепродуктів, локшину. Усі ці рецепти можна легко знайти в інтернеті. Звичні новорічні напої можна замінити японською рисовою настоянкою саке. Вона не міцніша пива. Її подають в керамічних чарочках. П'ють охолодженою чи підігрітою, як кому смакуватиме більше.

Якщо ж готувати самому не хочеться, смачні та свіжі суші в Києві можна замовити на Sushi33.ua. Вони підготують та доставлять найсмачніші японські страви: суші, лапшу, салати, супи та навіть десерти чи напої. Можна замовити менші порції, а можна великі сети для великої компанії. Ціни на все дуже приємні. У компанії цінують бажання клієнтів, тому приготувати і привезти частування можуть навіть пізньої ночі. Саме те, що потрібно для святкування Нового року, чи не так? Приємним бонусом від Sushi33.ua будуть вигідні акції та безкоштовна доставка, якщо вартість замовлення перевищуватиме 200 гривень.

Як подавати

Коли страви уже маєте, варто потурбуватися, як їх достойно подати. Оскільки японські страви самі по собі яскраві, то оформлювати стіл варто стриманішими кольорами. Доречно буде застелити стіл світлою скатертиною, а страви подавати на квадратних та прямокутних тарілках. Радимо трішки відмовитися від комфорту і їсти страви не виделками, а паличками, щоб ще більше відчути колорит.

А можна відмовитися від традицій та покреативити. Викласти суші у формі ялинки чи новорічних кульок.

І не забуваємо, що різниця в часі між Києвом та Токіо – 7 годин. Тому святкувати можна починати уже о 17:00. А підіймаючи келихи можна один вечір замінити наше "Будьмо!" на японське "Кампай!".

Зараз ви читаєте новину «Смачно та креативно: як догодити гостям чудовою новорічною вечерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути