Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 12:17

"Венето" нарощує виробництво халатів та комбінезонів для лікарів

Виробництво VENETOMED входить в українську компанію ТОВ "Група Венето", що розташоване в Черкасах, випускає 5 тисяч високоякісних медичних комбінезонів і халатів 4-5 класу захисту. За місяць обіцяють подвоїти норму. І халати й комбінезони вкрай потрібні українським лікарям.

 
Один поверх виробництва займає цех з пошиву захисного одягу на сотні робочих місць. Працює кількасот жінок. Одна бригада шиє халати, інша – захисні комбінезони. Готують для запуску нові цехи для виготовлення продукції VENETOMED. Там уже завершують облаштування будівельники.
"У березні ми, як і маса інших українських виробників зіткнулися з проблемою незахищеності лікарів, – говорить директор ТОВ "Група Венето" Оксана Місюра. - І тоді ми подумали, що ми вміємо робити найкраще? Ми прекрасно вміємо шити, тому і вирішили, що будемо шити захисний одяг для медиків. Спочатку це були звичайні костюми з тканини "болонія" зі швом із звичайної швейної машинки. Згодом закупили обладнання, отримали сертифікати на виробництво халатів та костюмів, персонал пройшов курс навчання. Перша партія була виготовлена вже 1 червня. Нові костюми водонепроникні, з високим розривним навантаженням, нетоксичні й неалергенні. У них медичний працівник може працювати 12 годин, не побоюючись за свій захист. Ми використовуємо сучасну методику ультразвукового зварювання швів, що повністю унеможливлює потрапляння вірусів на шкіру. Зараз виготовляємо 5 тисяч комплектів, а плануємо вийти на 10 тисяч. Державне підприємство "Медичні закупівлі" вже замовило нам першу партію із 700 тисяч костюмів".
 

Завдяки цьому до отриманого практично на початку роботи сертифікату відповідності продукції VENETOMED стандарту ДСТУ EN ISO 13485:2018 Медичні вироби. Система управління якістю нещодавно додався і сертифікат відповідності сертифікат на відповідність ДСТУ EN 14126:2008 Одяг захисний. Захист від інфекційних агентів. Другий сертифікат компанія отримала першою саме в українській лабораторії – після серії досліджень продукції VENETOMED в Інституті громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва. Цей сертифікат підтверджує, що засоби індивідуального захисту виробництва VENETOMED – дійсно надійні. Їм присвоєно 5 тип захисту.

 

Усю роботу на місці оцінюють черкаські медики. Вони дуже задоволені тим, що у їхньому місті виготовляють надсучасні захисні костюми.

"Закуповуватимемо їх на місці, – розповідає керівник комунальної установи "Обласний" центр екстреної медичної допомоги Ігор Фесун. – Поки ціна залишається на рівні середньої в державі. Але шляхом переговорів, думаю, ми вийдемо на значно кращі цифри".

Директорка комунального закладу "Черкаська міська інфекційна лікарня" Світлана Волгіна каже, що процес вдосконалення не припиняється.

"Ми висловлюємо виробникам побажання, а вони відразу дають нам кінцевий продукт з дуже високим ступенем захисту. Виходимо з виробниками на ідеальну співпрацю".

Президент правління Української асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Ізовіт каже, що в березні на нараді в уряді виробники заявили про свої можливості й наміри.

 

"Відтоді українські виробники зробили значний крок уперед, почавши виготовлення майже всієї необхідної лікарям продукції. І це – стратегічні підприємства для економіки, продукція яких має закуповуватись за бюджетні кошти, а не імпорт. Це принципово, бо пам'ятаємо випадки, коли Китай чи Корея, європейські країни закривали свій експорт, забезпечуючи потребу власних країн. Продукція "Венето" залишиться затребуваною навіть після закінчення пандемії. Лікарі мають бути захищені від нових можливих вірусів".

"Не тільки Китай може різко наростити виробництво. Ми теж за місяць подвоїмо об'єми, – каже керівник підприємства Олександр Згіблов. – Зарплатою в 18 тисяч гривень у нас на підприємстві нікого не здивуєш. Люди з досвідом заробляють по 20 тисяч і вище, а щойно навчені швачки починають працювати із зарплатою в 10 тисяч гривень "чистими". При цьому всі зарплати – на 100 відсотків білі, персонал забезпечений повним соціальним пакетом. Проте, знайти працівників усе одно важко".

За залучення нового працівника підприємство VENETOMED виплачує своїм співробітникам премію в тисячу гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Венето" нарощує виробництво халатів та комбінезонів для лікарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути