пʼятниця, 08 липня 2016 18:14

Великобританія про електронні сигарети: представлені нові дослідження

Великобританія про електронні сигарети: представлені нові дослідження

Останніми роками ефективність електронних сигарет та їх безпечність викликають сумнів. І це незважаючи на те, що всі досліди, які були проведені за роки існування цього девайсу, мають лише позитивні результати.

Згідно статистики, що була проведена Лондонським університетським коледжем у 2014 році, електронні сигарети допомогли не одному десятку тисяч людей відмовитися від тютюнової продукції. Керівником дослідницької діяльності став професор University College London, одного з найбільших та найвідоміших університетів світу, Роберт Вест. Отримані результати були опубліковані в науковому журналі Addiction.

Підсумки виглядають так: 37,3 % з 8,46 млн дорослих британців, що стали залежними від цигарок, намагались покинути паління. З них 28,2 % (або 891 тис. осіб) користувались електронними сигаретами в якості допоміжного засобу проти паління. Вчені з'ясували, що електронні сигарети приблизно на 50 % збільшують шанс позбутися паління, чого не скажеш про тих людей, які позбавляються цієї звички без ЕЦ. За цими даними виходить, що кількість курців завдяки ЕЦ щороку зменшується на 5-7 %, — а це приблизно 16-22 тис. осіб.

Звичайно, результати Роберта Веста не могли залишитися без уваги. Ось що про них говорять люди, які займають досить серйозні посади в різних сферах діяльності:

"Враховуючи інформацію досліджень, розумієш, що ЕЦ зацікавлюють людей, які намагаються покинути паління", — професор Лінда Баулд, Університет Стерлінга.

"Неймовірно, але електронні сигарети дійсно рятують людські життя", — виконавчий директор антитютюнової компанії Дебора Арнотт.

"Результати дослідів Робрта Веста повинен побачити весь світ, тому що вони дуже цінні", — голова дослідницького центру Пітер Хаєк, Лондонський університет.

У Великобританії подібні дослідження стали проводитися все частіше. Можливо, інші країни просто не вбачають проблеми у тютюнопалінні або ж їм вигідно поширювати брехливу інформацію про ЕЦ, агітуючи за тютюнопаління як норму життя.

Інформація надана Ejuice.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Великобританія про електронні сигарети: представлені нові дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути