понеділок, 29 листопада 2021 16:46

Видалення новоутворень на шкірі

Видалення новоутворень на шкірі
Видалення новоутворень на шкірі

У процесі життя в організмі людини можуть виникати порушення на генетичному рівні, що призводять до неконтрольованого зростання епітеліальних клітин, що призводить до появи різних ділянках тіла новоутворень. Вони бувають як доброякісними, і злоякісними. Часто єдиним дієвим способом лікування є видалення новоутворень.

До доброякісних новоутворень відносять родимки, бородавки, гемангіоми та папіломи. До тих пір, поки ці утворення не починають інтенсивно зростати і змінювати свою форму і структуру, вони не становлять особливої ​​небезпеки для організму. Злоякісні утворення атипові за своєю структурою. Вони проростають до інших органів, швидко метастазують по всьому тілу, вражаючи його життєво важливі функції. Це дуже небезпечно, але в пізніх етапах слабко піддається лікуванню.

Видалення новоутворень доброякісного характеру запобігає їх перехід у злоякісну форму та вважається ефективною профілактикою небезпечних для здоров'я передракових станів.

Видалення новоутворень у Києві

Ситуація з активною появою на тілі новоутворень дуже поширена у Києві. Видалити новоутворення можна у центрах Slim. Ліцензія МОЗ України серія АЕ 638152 №638152 Процедура проводиться сучасними способами лазерним методом, але іноді використовується для цієї мети радіохвильовий ніж залежно від ситуації. Завдяки великому практичному досвіду співробітників Центру Slim у Києві дискомфорт та естетичні проблеми вирішуються без будь-яких незручностей та ризиків.

Етапи видалення новоутворень

Якщо ви плануєте видалити бородавку, папілому, кератому або родимку спочатку необхідна консультація лікаря-дерматолога. Потім обов'язково робиться дерматоскопія, біопсія береться після видалення родимки в обов'язковому порядку, для гістологічного дослідження. Якщо потрібно лікування, то дуже важливо вжити заходів саме на початковій стадії, і не чекати на розвиток ускладнень.

Видалення новоутворень проводиться швидко та займає близько 15-30 хвилин. У разі потреби лікар зробить місцеве знеболювання. За допомогою лазерного методу локально припікаються ділянки новоутворення. У цьому місці коагулюються судини або випаровується саме новоутворення внаслідок чого тканина відмирає через нестачу кисню та живлення.

Якщо дотримуватися рекомендованого догляду, загоєння відбувається швидко. У разі, якщо рана велика і має контакти з одягом, вона піддається антисептичній обробці з наступним накладенням пов'язки. Обробку рани можна виконувати в домашніх умовах за суворого дотримання всіх рекомендацій лікаря.

Види доброякісних новоутворень

Родимки чи невуси – це пігментовані ділянки з підвищеним вмістом меланіну. Можуть з'являтися упродовж усього життя. Бувають різного кольору: рожеві, коричневі, фіолетові. Невуси мають різну форму, переважно бувають плоскими.

Спостерігається посилене утворення родимок у період вагітності та грудного вигодовування у жінок через гормональні перебудови в організмі. Також посилене зростання може спостерігатися після дії на шкіру ультрафіолетових променів. Зміна родимок у розмірах, посилене зростання, різка зміна кольору та структури – все це має стати приводом для негайного відвідування лікаря-дерматолога.

Папілома, кондилома, кератома, гемангіома вважаються одним з найпоширеніших видів новоутворень доброякісного характеру. Вони неестетичні, тому часто зазнають лазерного видалення.

Зараз ви читаєте новину «Видалення новоутворень на шкірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути