пʼятниця, 23 лютого 2018 09:30

Топ 10 сайтів для студента

Топ 10 сайтів для студента
Добірка топ 10 корисних сайтів для навчання

Мене з першого курсу університету лякають величезні списки літератури, які дають на парах лектори. Не думаю, що фраза "жити повним студентським життям" означає лише безсонні ночі за томами книг і конспектів. До того ж, коли нові знання з'являються в режимі нон-стоп, потрібно бути уважним під час пошуку ресурсів, які використовуєш для навчання. Зовсім не хочеться, щоб історія про те, що на роботі скажуть "забудь все, чого навчали тебе в університеті" стала реальністю.

Тому хочу поділитися з вами добіркою своїх топ 10 корисних сайтів для навчання. Саме вони допомагають мені під час підготовки до семінарів, дослідженні нових тенденцій в науці та просто для того, щоб "бути в курсі".

1) Сoursera – один із найпопулярніших сайтів для онлайн-освіти. Цей ресурс використовують майже усі мої одногрупники. Тут представлені не тільки окремі лекції, а повноцінні курси від провідних вищих навчальних закладів з усього світу. Я вчуся на маркетолога, тому особливо корисні для мене були напрями "Стратегія маркетингу", "Цифрова аналітика в маркетингу" та "SMM". Вчитися на цій платформі дуже зручно, адже до кожного курсу надані відеолекції з субтитрами, текстові конспекти, а також є можливість перевірити себе за допомогою тестів та підсумкових іспитів.

2) Edx – ще одна платформа з онлайн-курсами в різних галузях знань. Тут також є безкоштовний доступ до лекцій та всіх матеріалів до них. Вчилася на Edx, коли готувалася до складання екзамену з англійської мови – IELTS. На платформі є чудовий курс "IELTS Academic Test Preparation", пройшовши який, я отримала оцінку 7.0. Тому раджу усім, хто планує складати міжнародні екзамени з англійської мови (на сайті, до речі, також є матеріал для TOEFL), звернути увагу на ресурс, адже це реальна можливість отримати безкоштовну ґрунтовну підготовку.

3) Prometheus – український варіант Сoursera. Тут є такі корисні курси як "Підприємництво. Власна справа в Україні", "Фінансовий менеджмент", "Комунікаційні інструменти для побудови репутації" та ін. Наповнення платформи особливо відповідає запитам українського споживача. До того ж лекції читають викладачі провідних університетів: КНУ, КПІ та Києво-Могилянської академії.

4) 4brain – оригінальний ресурс, на якому представлені не базові університетські курси, а саме той матеріал, що необхідний для розвитку навичок та умінь. Разом з подругою проходила на цій платформі заняття з тайм-менеджменту, швидкочитання й сторітеллінгу. Курси дали, справді, гарні результати, адже їх акцент був поставлений на розвитку здібностей за допомогою тестів, ігор та вправ.

5) Udemy – ресурс, на якому можна знайти якісний платний контент для вивчення різноманітних дисциплін. У порівнянні з Сoursera, курси на ньому менш академічні, але досить корисні для розвитку навичок, оскільки лекції читають практики й професіонали своєї сфери. Кількість матеріалу величезна, і мені іноді складно визначитися з вибором, адже хочеться все й відразу. Але потрібно бути максимально дисциплінованим, щоб вивчити предмет до кінця, оскільки тут немає чітких дедлайнів або графіку занять.

6) TED – напевно немає такого студента, який ще не чув про конференції TED. Це один з моїх найулюбленіших ресурсів, де всього за 15-20 хвилин я можу дізнатися про якесь цікаве відкриття або унікальну сучасну ідею. Про свої досягнення й результати роботи розповідають експерти у сферах освіти, бізнесу, науки, технологій та психології. Захоплюючі лекції допомагають мені вивчати англійську й знаходити цікаві ідеї для своєї роботи та навчання.

7) Khan Academy – один з найвідоміших освітніх проектів. Лекції зібрані на ньому у форматі YouTube-відео. Тут не просто об'єднані окремі курси від викладачів, а всі базові предмети як зі шкільної, так й університетської програм навчання. Для мене ресурс став чудовим доповненням до вивчення мікро- й макроекономіки на першому курсі. Формат відеолекцій з докладним поясненням матеріалу допоміг розібратися у всіх складних моментах та відмінно скласти іспити.

8) FutureLearn – ще одна онлайн-платформа, яка дає можливість безкоштовно пройти курси від провідних британських і світових університетів. Мені подобається, що на сайті зібрані цікаві тематичні курси, які розбиті по категоріям з можливістю вибору специфічного розділу, де я відчуваю брак знань. Одним з найбільш корисних матеріалів для мене став "Bookkeeping for Personal and Business Accounting", що допоміг розібратися як правильно керувати фінансами в особистих та ділових цілях.

9) Academic Earth – сайт, на якому можна пройти повний курс лекцій для бакалаврів й магістрів від найкрутіших університетів світу. На цій платформі можна отримати якісну безкоштовну освіту від викладачів Оксфорда, Стенфорда, Гарварду, Берклі. Однією з цікавих опцій для мене стали плейлисти, де в одній загальній темі зібрані курси з різних дисциплін. Наприклад, в Money Makes the World Go Round об'єднані лекції про поведінкову психологію, вплив грошей на життя людини, їх фінансову силу.

10) ВУМ-online – українська онлайн-платформа громадянської освіти. Мене дуже зацікавив цей проект, оскільки його мета – це дати можливість усім зацікавленим українцям отримати знання, що необхідні для розвитку громадянських компетенцій, що в кінцевому підсумку призведе до якісних змін в українському суспільстві. Тут я знайшла навчальні курси від провідних викладачів бізнес-шкіл, активістів і практиків соціальної сфери. Особливо привернули мою увагу теми лекцій, пов'язані з економічним розвитком українського суспільства й соціального підприємництва.

Я була дуже рада, що відкрила для себе ці ресурси, адже як виявилось, все, що потрібно – це наявність Інтернету. Коли вчуся на платформах з онлайн-освіти, мені важливо отримувати якісний доступ до мережі й легальний контент, тому зупинила свій вибір на провайдеру ВОЛЯ. І тепер мій процес навчання став захоплюючим і простим. Я можу самостійно вибирати цікаві для мене курси та з легкістю проходити матеріал, який задають в університеті. Мені не доводиться читати талмуди на 500 сторінок, адже ефективність мого навчання набагато вища, якщо вивчаю предмети за допомогою відеолекцій, ігор та тестів на сайтах для онлайн-освіти.

У цій статті я поділилася з вами списком сайтів, які необхідні мені для навчання. Але, звичайно, студентське життя не обмежується лише набуттям знань. І наступного разу я розповім вам, які сайти всесвітньої павутини допомагають мені в організації відпочинку, пошуку роботи та розваг.

Зараз ви читаєте новину «Топ 10 сайтів для студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути