пʼятниця, 13 листопада 2020 16:03

Чи сумісні карантин та Чорна п'ятниця?

Щороку восени рітейлери починають планувати свої кампанії з приводу "Чорної п'ятниці". Зазвичай це найбільші торговельні вихідні в році, і всі зусилля спрямовані на те, щоб максимально збільшити продажі в цей день. І саме так було б і цього року, якби не пандемія COVID-19, що змінює багато процесів і торгівлю особливо. Що робити продавцям в умовах жорсткого карантину? Звичайно ж йти в онлайн.

 

У 2020 році було дуже багато непередбачуваних подій, але одне можна сказати напевно – ця Чорна п'ятниця буде розіграна не у торгових центрах, а в мережі інтернет. Значна частина роздрібних торговців вже побачила результати навесні, під час першого локдауна. Рівень покупок в електронній комерції з квітня по травень був на 7% вищий, ніж в святковий сезон 2019 року (з листопада по грудень). Але зараз рітейлери задаються питанням, чи збереже Чорна п'ятниця те ж значення, що і раніше. Чи буде у клієнтів запит на покупки? І чи будуть у них кошти для покупок, як раніше, в умовах економічної невизначеності?

В цілому протягом року середній рівень онлайн-продажів стабілізувався після березневого сплеску. Але він все ще вищий у порівнянні з минулим роком і тим, до чого ми звикли в світі до COVID. Чи означає це, що Чорна п'ятниця теж буде потужнішою, ніж в минулому році? Скоріше за все так. Як мінімум тривалішою, адже багато інтернет-магазинів вже оголосили сезон розпродажів і не збираються зупинятися. Можна припустити, що різні акції, якими залучають покупців, будуть змінювати одна одну геть аж до Нового року.

Зараз ви читаєте новину «Чи сумісні карантин та Чорна п'ятниця?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути