пʼятниця, 09 лютого 2024 16:43

Підприємець Руслан Тимофєєв презентував перше в Україні смартукриття для студентів CLUST SPACE

На території Київського політехнічного інституту офіційно розпочав роботу перший безпечний простір для студентів під назвою CLUST SPACE. Цей простір не лише гарантує безпечний процес навчання у період війни, але також стане центром для збагачення знаннями, творчості та інновацій студентів. Після завершення війни смартукриття продовжить свою діяльність, надаючи студентам додаткові можливості для самовираження та організації заходів.

Автор: зі сторінки Руслана Тимофєєва в Instagram
  Руслан Тимофєєв був присутній на відкритті смартукриття у форматі онлайн
Руслан Тимофєєв був присутній на відкритті смартукриття у форматі онлайн

Офіційне відкриття CLUST SPACE пройшло 25 січня у Києві у бібліотеці політехнічного інституту ім. Сікорського. У заході взяли участь представники влади, освіти, бізнесу та громадських організацій. Ініціатор проєкту, підприємець, інвестор і засновник венчурного білдера CLUST та генеральний директор венчурного фонду Adventures Lab Руслан Тимофєєв також був присутній на відкритті у форматі онлайн.

Що пропонує проєкт CLUST SPACE

Ініціатор проєкту Руслан Тимофєєв виступив на відкритті та розповів про походження ідеї будівництва smart shelter і осіб, що допомогли у реалізації проєкту. На заході виступили кілька спікерів, включаючи ректора КПІ ім. І. Сікорського Михайла Згуровського, заступника міністра освіти і науки України Дениса Курбатова, керівника Sikorsky Challenge Інни Малюкової та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки разів можна подавати заявку на ремонт в межах програми "єВідновлення"

"CLUST SPACE - це не лише реакція на поточні виклики, але й системне зусилля з розвитку студентства. Проєкт є потужним рішенням у сфері безпеки, яке можна використовувати і в інших регіонах України та за її межами", - прокоментував відкриття безпечного простору Тимофєєв.

Рішення інвестувати в освіту Руслан Тимофєєв прийняв дуже зважено. Для підприємця тема освіти є дуже важливою, оскільки протягом багатьох років управління бізнесом за кордоном і комунікації з іноземними підприємцями він бачив, що українські фахівці є найкваліфікованішими, випереджаючи своїх колег із-за кордону як за рівнем освіти, так і за відповідальністю виконання завдань.

У проєкті смартукриття взяли участь інвестиційний холдинг Freedom Holding Corp, МОН України, БФ "Свічадо", ДСНС, Київська міська державна адміністрація та Фонд Usyk.

В результаті був створений сучасний освітній простір площею 600 квадратних метрів, призначений для перебування понад 500 осіб під час повітряної тривоги. Крім великого відкритого простору тут є переговорні зони для онлайн зустрічей, читальні зали, кафетерій, туалети та інше.

Автор: CLUST
  CLUST SPACE можна використовувати не тільки під час повітряної тривоги, а й в безпечні часи
CLUST SPACE можна використовувати не тільки під час повітряної тривоги, а й в безпечні часи

Особливість простору в тому, що його можна використовувати не тільки під час повітряної тривоги, а й в безпечні часи. Тимомфєєв зазначає, що після нашої перемоги та завершення війни цей простір не закриється, а буде працювати як коворкінг, читальна зала бібліотеки та івент-хол. Тимофєєв передбачає, що CLUST SPACE стане платформою для комунікації між студентством і бізнесом, оскільки саме тут провідні технологічні компанії України зможуть організовувати свої профорієнтаційні заходи і налагоджувати звʼязок з талановитою молоддю, що здобуває технічні спеціальності, для майбутнього хайрингу.

У свою чергу лектор КПІ зазначив, що радо вітатиме у просторі всю науково-технічну спільноту країни та сприятиме тому, щоб CLUST SPACE перетворився на всеукраїнський освітній хаб.

У додатку Дія з'явилася нова послуга - мапа укриттів. Також громадяни зможуть повідомляти, якщо укриття зачинене, повідомив голова МВС Ігор Клименко.

"Працівники ДСНС та поліції проводять моніторинг та щоквартальні обстеження для актуалізації даних щодо стану укриттів. І головне - їхньої доступності для населення", - зазначив Клименко.

Зараз ви читаєте новину «Підприємець Руслан Тимофєєв презентував перше в Україні смартукриття для студентів CLUST SPACE». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути