неділя, 29 жовтня 2017 15:09

Нова реальність від Кенеса Ракишева

Нова реальність від Кенеса Ракишева
Компанія Кенеса Ракишева анонсувала блокчейн-пристрої.

Компанія Sirin Labs вирішила здійснити революцію блокчейн-пристроїв.

Казахська венчурний капіталіст Кенес Ракишев і його компанія Sirin Labs анонсувала створення першої в світі лінійки блокчейн-пристроїв Finney. Лінійка була названа на честь Хела Фінні, американського програміста, який один з перших придбав 10 біткоїнів у творця криптовалюти Сатоши Накамото.

Першим революційним пристроєм, який має представити компанія Кенес Ракишева, стане блокчейн-смартфон. Після цього слід очікувати на появу захищеного персонального комп'ютера.

Кенес Ракишев заявив, що революційний смартфон і комп'ютер буде працювати в автономній блокчейн-мережі, створеної на технології Tangle від IOTA. Для нового смартфона розробили операційну систему Shield OS. Особливість операційної системи є криптографічне ядро, що підтримує безліч криптовалютних гаманців, сервісів безпечних транзакцій, а також обмін між пристроями в мережі Р2Р. Вбудований гаманець буде мати три ступеня аутенфікації і безпечний обмін ресурсами між пристроями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ICO як альтернатива венчурного інвестування

Компанія Кенеса Ракишева вирішила використовувати для нового смартфона 5,2 дюймовий QHD-дисплей. Вражаючу продуктивність забезпечить 8 ГБ оперативної пам'яті. А любителі селфі оцінять переваги фронтальної ширококутної 12-мегапіксельної камери. Фіксувати найкращі моменти подорожей дозволить основна 16-мегапіксельна камера. А значний набір засобів кібербезпеки, включаючи біометричний захист, перетворить смартфон в фортецю для зберігання інформації.

Творець смартфона Кенес Ракишев повідомив, що вартість блокчейн пристрою складе $999. Придбати смартфон зможуть власники квитків, які вже зараз активно продає Sirin Labs.

Про новий блокчейн-комп'ютері Кенес Ракишева відомо не багато. Розробка стане моноблоком з 2К-екраном діагоналлю 24 дюйми. Для зберігання інформації буде використовуватися жорсткий диск на 256 ГБ. Швидкодію забезпечить 8 ГБ "оперативки".

Кенес Ракішев говорити, що планує продавати блокчейн-комп'ютер за $799. За ці гроші ви стаєте власником ультразахищеного моноблока, який підтримує біометричний захист і бездротові пристрої введення.

Це далеко не перша розробка венчурного капіталіста Кенеса Ракишева. Так, в минулому році компанія, заснована Кенесом Ракишевим та інвестором Моше Хогегом, презентувала найбезпечніший смартфон Solarin, який використовує саму просунуту і сучасну систему захисту даних. Вартість безпечного смартофона Кенес Ракишева перевищує $14 тис.

Кенес Хамитович Ракишев — казахстанський бізнесмен, акціонер і голова ради директорів АТ "Казкоммерцбанк", голова ради директорів холдингу SAT & Company, Net Element, член ради директорів Fastlane Ventures. Співзасновник SingulariTeam. Знаходиться на 7 місці "ТОП-50 найбагатших бізнесменів Казахстану" зі статком $718 000 000. Входить в рейтинг "ТОП-50 найвпливовіших бізнесменів Казахстану журналу Forbes".

Зараз ви читаєте новину «Нова реальність від Кенеса Ракишева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути