середа, 18 жовтня 2017 13:25

ICO як альтернатива венчурного інвестування?

ICO (криптовалюта) - цей термін має також інші значення. Initial coin offering, ICO (первинна пропозиція монет, первинне розміщення монет) - форма залучення інвестицій в нові технологічні проекти і стартапи у вигляді емісії та продажу інвесторам нових криптовалют. Вживається також у вигляді "первинної пропозиції токенів".

 
Термін "ICO" утворений за аналогією з "IPO" (англ. Initial Public Offering - Первинне публічне розміщення акцій). Основні відмінності ICO від свого вихідного аналога (IPO) полягають в: відсутності на сьогоднішній день жорсткого державного регулювання, характерного для IPO і будь-яких інших публічних фінансових і інвестиційних видів діяльності; відсутності юридичних прав, які отримують власники акцій. Якщо питання регулювання, вже активно обговорюване на всіх можливих рівнях, - це питання часу, то друга відмінність є фундаментальною. Токени за своїми властивостями ближче до облігацій. І там, де питання великого контролю технологій і бізнесу за маленькі венчурні гроші є чутливим для новаторів, відхід від моделі акціонерного товариства до моделі запозичень оцінюється експертами як прогресивний. У звіті від 25 липня 2017 Комісія з цінних паперів і бірж США ( "SEC") вважає, що ICO для віртуального інвестиційного фонду The DAO була продажем цінних паперів.

Згідно з останньою статистикою, ICO вже виявилося вдвічі популярнішим, ніж венчурне інвестування. Так, тільки в РФ в 2017 році краудсейли дозволили компаніям зібрати близько $ 293 млн., у той час як залучений венчурний капітал за весь 2016 рік не перевищив позначки і в $ 128 млн. З огляду на це, незабаром цілком можна очікувати, що інвестори венчурних фондів почнуть переглядати свої стратегії залучення капіталу і виберуть краудсейл в якості своєї інвестиційної площадки. Це, в свою чергу, ще більше підніме популярність ICO, а значить, збільшить капіталізацію криптовалют, і без того зростаючу не по днях, а по годинах.

На сьогоднішній день топ 5 цифрових валют за ринковою капіталізацією виглядає так:
 
Окремо зупинимося на Ефіріумі, оскільки ця валюта найпопулярніша в якості платформи для проведення ICO і системи блокчейн. Оскільки саме їй довіряють свої краудсейли всі провідні успішні проекти, новий брокер від акціонерів PrivateFX також вибрав платформу Ефіріум для проведення власного ICO. Ethereum (ETH) випущена в 2015 році на основі технології Ethereum, яка відноситься до блокчейн-систем, заснованим на використанні розподілених баз даних. Ефіріум може застосовуватися в самих різних сферах, при цьому також є валютою, яка представляє собою альтернативу традиційним інструментам валютного ринку. Ціна монети близько $ 32. Капіталізація наближається до $ 3 млрд. Найбільша в світі соціальна торгово-інвестиційна мережа eToro надала можливість торгувати парою ETH / USD, що вплинуло на зростання інтересу до цієї криптовалюти. Позитивно позначилася на ціні Ефіріума новина про створення блокчейн об'єднання Enterprise Ethereum Alliance, куди увійшли Microsoft, Intel і Accenture.

Старт ICO нового брокера від PrivateFX очікується вже в наступному місяці. Залишилися лічені тижні до презентації нового брокера, а також whitepaper ICO.


*Матеріал підготовлений за інформацією, наданою компанією PrivateFX
Зараз ви читаєте новину «ICO як альтернатива венчурного інвестування?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути