четвер, 26 січня 2017 13:22

На початку року автомобілі вже двічі подорожчали

На початку року автомобілі вже двічі подорожчали

Січень місяць завжди не дуже щедрий на кількість автомобільних продажів, але на початку 2017 року вже двічі автомобілі виросли в ціні. Експерти задалися питанням про те, що ж буде з авторинком України у 2017 році. Минулий рік був досить тяжким для українських реалій та авторинку в цілому.

Насправді у 2017 році експерти поки прогнозують покращення ситуації. Автопродаж України має вирости, причому вартість авто буде залежати від стабільності національної валюти та податкового законодавства. Поступово кількість продажів авто в Україні зростає, але до показників 2013 року ще дуже далеко.

2016 рік відзначився тим, що вартість авто стрибала разом з курсом іноземних валют. Серед нових авто доступними були лише ті, які були вперше представлені на ринку чи в новій бюджетній комплектації. У порівнянні з 2015 роком автомобільний ринок трохи ожив, кількість продажів зросла, хоча зберіглася тенденція до закупівлі бюджетних авто. Також збільшився попит в країні на позашляховики.

В січні цього року підвищення вартості авто також залежала від курсу долара. Оскільки на ринку представлені авто іноземних виробників, то подібна тенденція виглядає досить логічно. Двічі ціни підстрибнули на 5-10 %, а для звичайного українця це високі показники.

Наразі прогнозувати підвищення чи зниження цін можливості немає. Податкове законодавство поки змінювати не збираються, а іноземні виробники для українського ринку не збираються робити знижки. Все буде залежати лише від курсу валют.

Експерти прогнозують збільшення попиту на авто в цьому році. За рахунок чого? Українці вже три роки чекають можливості купити авто. Кількість продажів у ці роки дуже низька, тому відкладений попит має допомогти українському авторинку піднятися. Ситуація в країні залишається нестабільною, але як тільки національна валюта стане більш-менш стабільною, як тільки до неї повернеться хоч крапля довіри населення, кошти почнуть витрачати та інвестувати у великі покупки.

Зараз ви читаєте новину «На початку року автомобілі вже двічі подорожчали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути