Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 12:44

"Київстар" подарував Житомиру "Мистецьку алею"

"Київстар" подарував Житомиру "Мистецьку алею"

21 грудня у Житомирі "Київстар" відкрив "Мистецьку алею", яка отримала реєстрацію в Книзі рекордів України. Арт-алея виконана в техніці сучасної обробки металу та ковальства і присвячена знаковим історичним подіям та символам міста Житомир.

Арт-алею у вигляді аркади створюють п'ять інсталяцій: тематичні арки з лавами розміром 4,2 х 3х2,5 м, кожна з яких присвячена одному з "символів" міста. Конструкції встановлені на єдиній у Житомирі пішохідній вулиці — Михайлівській, що є серцем міста, та поєднує дві центральні вулиці: Київську та Велику Бердичівську. До розробки концепції та наповнення алеї долучилися відомі житомиряни, історики-краєзнавці та митці Житомира.

Житомирську "Мистецьку алею" зареєстровано в Книзі рекордів України. Компанія "Київстар" та місто Житомир отримали дипломи за досягнення рекорду України в категорії "Соціальні проекти": за вшанування історичних цінностей України та Житомирського краю і створення унікальної арт-алеї в техніці сучасної художньої обробки металу та ковальства, що не має аналогів в Україні.

"Щиро вдячні компанії „Київстар" за створення „Мистецької алеї". Ініціатива компанії вдало інтегрована в комплексну програму розвитку та реконструкції міста, над якою працює міська рада, — коментує подію Володимир Дебой, міський голова Житомира. — Програма міського голови „Нас єднає Житомир" передбачає в першу чергу об'єднання зусиль соціально-відповідального бізнесу та влади заради масштабних перетворень, які розраховані на три роки. „Мистецька алея" — перший крок, що символізує єднання у щирій любові до Житомира".

"Мистецька алея" — символ любові до рідного міста та України, створений в рамках масштабного національного проекту компанії "З любов'ю до України", що був започаткований "Київстар" у 2011 році. Це справжній гід по рідному місту, який допоможе дізнатись більше про Житомир та відомих житомирян. Кожна з інсталяцій оформлена табличками з пізнавальним контентом історичного змісту, а на території алеї працює безкоштовний Wi-Fi для пошуку додаткової цікавої інформації про місто. Назву алеї житомиряни обрали самостійно завдяки онлайн-голосуванню.

"Київстар" не лише закликає українців ділитися любов'ю до Батьківщини, знати історію країни та цінувати визначні пам'ятки рідного міста, а й сам створює їх. Разом з міською владою ми облаштували арт-алею, присвячену історичним подіям і архітектурним символам Житомира, якими по праву пишаються городяни, і які надихають нас усіх зберегти історію міста, зберегти Житомир", — ділиться враженнями Сергій Колобов, директор Київської філії "Київстар".

Георгій Мокрицький, Заслужений журналіст України, краєзнавець, Голова обласної організації Українського товариства охорони пам'яток історії і культури: "Нарешті Михайлівська – це справжня європейська вулиця Житомира, його своєрідна вітальня, де можна завжди зустріти знайомих, прогулятись і навіть вирішити серйозну справу! Тепер на "Мистецькій алеї" різні епохи поєднались любов'ю до нашого рідного міста".

Наталія Дадівєріна, менеджер зі зв'язків із громадськістю КиФ "Київстар": "Київстар" продовжує надихати українців гуртуватись навколо теми любові до України. Проект для Житомира був складним, ми працювали кілька місяців, та це того вартувало - "Мистецьку алею" уже внесли в Книгу Рекордів України а головне, що ми надихнули на прояв любові до свого рідного міста. Зокрема сьогодні ми були розчулені віршем, який присвятив "Мистецькій алеї" Володимир Шинкарук".

"Мистецька алея" створена в рамках масштабного національного проекту компанії "Київстар" "Поділіться любов'ю до України". У 2011 р. "Київстар" створив сайт www.iloveukraine.com.ua, на якому всі бажаючі можуть публікувати фотографії найцікавіших та найяскравіших куточків нашої країни, а також подарував містам України нові пам'ятки. У 2011 році були відкриті арт-об'єкти "Закохане серце" в Одесі та "Сімейна лавка" в Дніпропетровську, а також відновлений "Квітковий годинник" у Львові. У травні 2012 р. символ Івано-Франківська — міська Ратуша — засвітилася кольоровими вогнями завдяки ілюмінації, яку до 350-річного ювілею міста подарував "Київстар", у вересні 2012 року в Запоріжжі з'явилася арт-алея "Запоріжжя — місто, що надихає", а у жовтні компанія "Київстар" подарувала "Відкрите серце" Кіровограду.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" подарував Житомиру "Мистецьку алею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути