вівторок, 15 червня 2021 17:32

Якими бувають наповнювачі для дивана

  Магазин меблів meblium.com.ua має великий вибір моделей диванів
Магазин меблів meblium.com.ua має великий вибір моделей диванів

Один із основних факторів успішної покупки дивана - це його комфорт, що безпосередньо залежить від жорсткості поверхні для сидіння. Жорсткість визначається типом і кількістю наповнювача. Спробуємо розібратися детальніше.

Наповнення основної частини складається з основи (ламелі, пружинні блоки або зіг-заги) і додаткових матеріалів (синтепон, поролон, пінополіуретан). Всі ці матеріали відрізняються експлуатаційними і якісними показниками.

У виготовленні диванів найчастіше використовуються комбінації описаних вище матеріалів. Наприклад, ідеальним рішенням для щоденного нічного сну буде купити диван з матрацом з пружинних блоків, покритих зверху повстю і пінополіуретаном. Така конструкція розподіляє вагу тіла рівномірно по всій поверхні, забезпечуючи анатомічно правильне положення хребта. Важливо пам'ятати, що пінополіуретан тут буде грати роль пом'якшувального шару, тому його товщина не повинна бути менше 4 см, адже в іншому випадку диван буде занадто жорстким.

  Магазин меблів meblium.com.ua має великий вибір моделей диванів
Магазин меблів meblium.com.ua має великий вибір моделей диванів

В якості основи використовують три різновиди пружин: незалежні блоки, змійки і пружинні блоки Боннель. Змійки відрізняються від інших різновидів типом розтягнення - вони натягуються від краю до краю каркаса. Основні переваги змійок - це безшумність і створення ідеально рівного сидіння. Пружини-боннель з'єднані між собою і стоять вертикально. Їх перевага - здатність витримувати велике навантаження. Крім цього, для виготовлення дивана з Боннель, використовується значно менше м'якого наповнювача, що позначається на ціні готового виробу.

Незалежні блоки складаються з окремих пружин, які пов'язані між собою і знаходяться в окремих тканинних "футлярах". Перевага такого диванного наповнювача - його м'якість і комфорт. Дивани з блоками краще не використовувати для щоденного сну, адже занадто м'яка поверхня не здатна забезпечити правильне, здорове положення спини уві сні.

  Магазин меблів meblium.com.ua має великий вибір моделей диванів
Магазин меблів meblium.com.ua має великий вибір моделей диванів

Всі ці моделі диванів можна знайти в магазині меблів https://www.meblium.com.ua/ua - великий вибір дозволить підібрати ідеальний варіант! Любителі щільної, жорсткої поверхні можуть вибрати безпружинний диван. Його наповнення складається з фанери, що грає роль основи, і пінополіуретану з підвищеною жорсткістю. Подібна комбінація забезпечує максимальну зносостійкість і в рази збільшує період експлуатації. Така модель майже не прогинається під вагою користувача й ідеально підійде для вітальні або кухні.

Вибирайте диван, що Вам підходить, і доповнюйте свій інтер'єр!

Зараз ви читаєте новину «Якими бувають наповнювачі для дивана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути