пʼятниця, 06 грудня 2019 16:28

Як українцям обрати отптимальний обігрівач без переплат

Як українцям обрати отптимальний обігрівач без переплат
Широкий вибір моделей тепловентиляторів пропонує інтернет-магазин електропродукції RES.UA

Ніщо не тішить взимку так, як затишний і теплий будинок. Щоб не страждали від частих перебоїв в теплопостачанні, варто мати якісний обігрівач.

Хорошим варіантом стане тепловий вентилятор - один із найпоширеніших типів побутових обігрівачів після конвекторів. Він має доступну ціну, простий у використанні та довговічний.

Фахівці від магазину RES.UA вказали які бувають теплові вентилятори, їх основні параметри, та які саме купити тепловентилятори для квартири або дому.

Типи та сфери використання тепловентиляторів

Тепловентилятори поділяють за сферами застосування та типом нагрівального елементу. У першій градації їх поділяють на такі види:

- Побутові (по потужності не більш 2-2,5кВт, використовуються в квартирі, будинку або офісі);
- Промислові (мають підвищену потужність, вони довговічні та використовуються у великих приміщеннях).

Конструкція та принцип роботи

Будь-який обігрівач з вентилятором має нагрівальний елемент, він буває різних типів: керамічний, ТЕН та нагрівальна спіраль.

У керамічному нагрівачі використовується радіаторна решітка, в основі якої - термостійка склокераміка. Має чудову тепловіддачу, температура нагрівального елементу зазвичай знаходиться в межах 100 - 150 ° С.

ТЕН має форму трубки, яка наповнена нихромовою проволкою з теплопровідною субстанцією. Ступінь нагріву у такого елементу помітно вище, ніж у кераміки, і становить близько 450 ° С.

Робоча температура спіралі значно вище та досягає 800 ° С. Даний тип нагрівального елементу найбільш простий та дешевий, але найбільш пожежонебезпечним в разі перегоряння дроту.

Важливі параметри при виборі тепловентилятора

При виборі приладу слід виходити з таких критеріїв: тип нагрівального елементу, споживана потужність, площа обігріву, додаткові функції та гарантія.

Оптимальним нагрівальним елементом буде кераміка. Вона на 20-50% дорожче спіралі, але виграє в довговічності та відрізняється підвищеною пожежною безпекою. Наступним по оптимальності йде спіраль.

Вибираючи потужність приладу слід виходити з того, що для обігріву до 20 кв.м. приміщення досить 1 кВт.

З додаткових функцій варто звертати увагу на наявність регулятора швидкості повітряного потоку, регулятора температури нагріву та захисту від перегріву.

Рекомендації по експлуатації

Важливо знати і враховувати особливості експлуатації тепловентиляторів і не порушувати вимог техніки безпеки. Якщо необхідно нагріти кілька приміщень, обігрівач повинен знаходитися в кожній кімнаті. Ніколи не кладіть прилад поблизу ковдр, подушок та інших предметів, здатних перешкодити його охолодженню. Не можна включати обігрівач в ванних кімнатах та інших вологих приміщеннях. Не слід направляти повітряний потік на предмети з пластика.

Де купити тепловентилятор в Україні

У передбачливих людей нерідко постає закономірне питання: де купити тепловентилятор для квартири, будинку або офісу? Широкий вибір моделей тепловентиляторів пропонує інтернет-магазин електропродукції RES.UA. Магазин працює тільки з авторизованими постачальниками і пропонує оригінальну продукцію, що має всі необхідні сертифікати відповідності.

Зараз ви читаєте новину «Як українцям обрати отптимальний обігрівач без переплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути