середа, 23 жовтня 2019 10:30

Як порахувати дах з металочерепиці

Після того, як крокви зведені потрібно задумакться про покупку черепиці, і в якому точно кількості знадобиться вам цей матеріал. Незважаючи на те, що ціна на металочерепицю набагато доступніше, ніж на ряд інших сучасних покрівельних покриттів, буває і так, що потрібно реально оцінювати свій бюджет і не виходити за його рамки.

  Основні нюанси розрахунків необхідної кількості черепиці для даху
Основні нюанси розрахунків необхідної кількості черепиці для даху

Основні нюанси розрахунків

Якщо у вас дах має нехитру форму, ви з легкістю впораєтеся з правильним розрахунком необхідної кількості листів металевої черепиці. Для цього необхідно мати дані розмірів даху, але якщо ваша покрівля має складну форму потрібно довірити цю справу фахівцям за розрахунками металочерепиці яких можна знайти перейшовши за посиланням.

Щоб підрахувати довжину ряду по вертикалі і отримати кількість аркушів, потрібно скласти:

• Довжину скатів.
• Розмір карнизного звісу.
• Розмір перехлеста.

Для звісу карнизу стандартні розміри - близько 40-50 мм, а вертикальний перехлест листів металочерепиці становить 150-250 мм. Якщо для даху необхідна поліпшена гідроізоляція, листовий матеріал укладається з максимальним нахлестом.

Що дає правильний розрахунок?

Якщо ви подбаєте про правильні вимірах і подальших розрахунках, ви зможете:

• Уникнути нестачі матеріалу і його надлишку.
• Раціоналізувати свої витрати.
• Спростити монтаж за рахунок оптимально підібраних розмірів листів.

Дуже зручно, що деякі виробники виробляють матеріал для покрівлі не тільки у фіксованій довжині, але і пропонують порізку під індивідуальні замовлення покупців.

Якщо ви вирішите купити металочерепицю і оформити індивідуальне замовлення, будьте впевнені, що ви зможете уникнути ряду клопоту і поліпшити загальні технічні характеристики своєї покрівельної конструкції.

Етапи виконання розрахунків

Якщо дах має прямокутні скати, то розрахувати кількість листів металочерепиці можна поетапно:

• Зробити вимір кожного ската.
• До отриманого виміру додати довжину схилу.
• Виконати завмер коника.
• Заміряти кількість рядів по ширині ската, тобто поділити ширину ската на робочу ширину листа і округлити при необхідності в більшу сторону.
• Порахувати кількість листів по довжині, з огляду на нахлести.

Заміри покрівлі, яка має несиметричні скати, можна виконати за такою ж схемою, але для кожного ската окремо і підсумувавши отримані результати після.

  Основні нюанси розрахунків необхідної кількості черепиці для даху
Основні нюанси розрахунків необхідної кількості черепиці для даху

Також вам доведеться підрахувати скільки знадобиться додаткових елементів і кріплень.

Якщо у вас немає часу для самостійних розрахунків, ви можете замовити послугу безкоштовного виміру і розрахунку у компанії "С-Кровля". Наш фахівець точно підрахує, яких матеріалів і в якій кількості вам необхідно буде купити, металочерепицю в тому числі. Допомога висококваліфікованого фахівця буде дуже до речі і допоможе убезпечити себе від неправильно виконаних розрахунків і рішень.

Якщо у вас на руках будуть розрахунки даху, ви зможете розуміти, в яку суму вам обійдеться покупка металочерепиці, а також необхідних аксесуарів і добірних елементів. А значить ви отримуєте приблизний бюджет на будівництво покрівлі з металевої черепиці та зможете варіювати подальшим вибором окремих будівельних товарів.

Чим загрожують помилки при розрахунках

Якщо ви допустите десь помилку, в ході подальшого монтажу можуть виникнути труднощі. Якщо металочерепиці буде не вистачати, важливо докупити її не тільки у того ж виробника, але і бажано з тієї ж партії. Адже іноді навіть різні партії одного заводу, найчастіше це стосується дрібних виробників, можуть незначно відрізнятися по відтінку.

З іншого боку, надлишок матеріалу, який через помилкові розрахунків був придбаний в більшій кількості, ніж потрібно, просто залишиться невикористаним. Здати вам його назад не вдасться.

Порада від "С-Кровля": довіряйте завдання розрахунку досвідченим фахівцям.

Зараз ви читаєте новину «Як порахувати дах з металочерепиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути