вівторок, 27 червня 2017 17:18

Глобино: якість продукції від кормів до упаковки
5

На прилавках українських крамниць величезна кількість різних ковбасних виробів на будь-який смак і гаманець. Купуючи навіть дорогу ковбасу, можна витратити гроші марно, бо іноді за гарною етикеткою ховається неякісний продукт.

Французи жартують, що той, хто любить хорошу ковбасу, не має бачити, як вона робиться. Аби спростувати цей міф, Gazeta.ua вирушила на виробництво одного з лідерів-виробників ковбасних виробів в Україні - групи компаній "Глобино". Маючи замкнений цикл виробництва, компанія може гарантувати якість від кормів, яким годують тварин, до пакування продукту.

  Використовуючи замкнутий ланцюжок виробництва, група компаній "Глобино" гарантує якісний і безпечний продукт для своїх споживачів
Використовуючи замкнутий ланцюжок виробництва, група компаній "Глобино" гарантує якісний і безпечний продукт для своїх споживачів

"Замкнений цикл виробництва - це можливість бачити і контролювати всі етапи створення продукту. На кожному з них також проводиться повний контроль якості. Для простих процесів використовуємо наші лабораторії, для складних аналізів відправляємо в сертифіковані державні лабораторії. Завдяки замкненому ланцюжку в нас є повне розуміння того, що відбувається, ми впевнені в кінцевій якості та безпеці харчових продуктів", - розповідає Олександр Кузьмінський, власник групи компаній "Глобино".

   Олександр Кузмінський — генеральний директор Групи компаній "Глобино"
Олександр Кузмінський — генеральний директор Групи компаній "Глобино"

Хороша ковбаса або сир починаються з якісних кормів для тварин. Щоб бути впевненими в якості своєї продукції, група компаній "Глобино" вирощує все сама. Площа полів "Глобино-Агро" становить 4 000 га, а починали вони з 700 га.

"Ми розробили власну виробничу екосистему. Відновлюємо шар гумусу, але це дуже тривалий процес - щоб кількість гумусу в ґрунті збільшилася на 1%, при звичайних умовах необхідно 15 років. З 2013 року скоротили використання мінеральних добрив на 75%. Ставлення до землі має бути партнерським. Це важливо, адже тут живуть наші діти і будуть жити онуки, які теж будуть отримувати урожай з цієї землі, якщо сьогодні ми подбаємо про неї", – каже Роман Пархоменко, директор "Глобино Агро".

  Роман Пархоменко — директор "Глобино-Агро"
Роман Пархоменко — директор "Глобино-Агро"

Виробництво оснащене сучасним європейським обладнанням з Німеччини, Австрії, Канади. Уся сировина, що надходить на комбінат, проходить державний ветеринарний контроль і щодня перевіряється на всіх стадіях технологічного процесу, починаючи з моменту поставки на підприємство і закінчуючи випуском готової продукції.

Підприємство керується впровадженою і сертифікованою системою управління якістю ISO 9001, виробляється багато видів ковбасних виробів за ДСТУ-рецептурами (близько 175 найменувань).

Головний технолог також розповів як правильно обрати якісну ковбасу.

"По-перше, ви обираєте очима – ковбаса обов'язково повинна мати однорідний гарний колір.

По-друге, ми пробуємо її на дотик: наприклад, сирокопчена ковбаса має бути сухою і не має бути м'якою. В жодному разі не має продавлюватися пальцями і має бути цупкою.

По-третє, це має бути перевірений виробник. Обов'язково перевіряйте етикетки – там має бути дата виготовлення і кінцевий термін споживання та сертифікація", – радить Шворніков.

  Використовуючи замкнутий ланцюжок виробництва, група компаній "Глобино" гарантує якісний і безпечний продукт для своїх споживачів
Використовуючи замкнутий ланцюжок виробництва, група компаній "Глобино" гарантує якісний і безпечний продукт для своїх споживачів

Також в групі компаній "Глобино" є маслосирзавод. Це сучасне підприємство з власною сировинною базою, яке переробляє близько 150 тонн молока на добу. Виготовлення сиру відбувається за унікальною традиційною рецептурою, якій понад 18 років. Завод працює з всесвітньо відомими виробниками заквасочних культур. Автоматизація лінії виробництва сиру і сучасна система миття обладнання збільшили ефективність виробництва і дали можливість отримувати сири високої якості.

Отже, побувавши за лаштунками виробництва ковбаси і сиру та побачивши все на власні очі, ми можемо констатувати: використовуючи замкнений ланцюжок виробництва, група компаній "Глобино" гарантує якісний і безпечний продукт для своїх споживачів.

  Олександр Василенко - директор ТОВ "Глобинський Маслосирзавод"
Олександр Василенко - директор ТОВ "Глобинський Маслосирзавод"
Зараз ви читаєте новину «Глобино: якість продукції від кормів до упаковки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути