середа, 04 жовтня 2017 09:00

Будинок з соломи - новий тренд в Екобудівництві

Будинок з соломи - новий тренд в Екобудівництві
Завдяки Еко Блокам з пресованої соломи будинок в 100 кв.м. можна побудувати за кілька днів

Компанія Rainbow Ecosystem розробила унікальний інноваційний продукт для будівництва енергозберігаючих будинків. Йдеться про Еко Блоки, які являють собою дерев'яний каркас, наповнений пресованою соломою, закритий з двох сторін глиняним штукатурним шаром.

Монтаж панелей в Еко Блоки Rainbow Ecosystem виконується у виробничому цеху - блоки для 100 м² будинку проводяться протягом місяця і збираються бригадою 2-3 людини на місці за кілька днів. Більш того, не потрібно відкладати будівництво, можна виготовити Еко Блоки в холодну пору року, і вони будуть встановлені, як тільки дозволить погода.

Про переваги конструкцій з Еко Блоків розповів Сергій Поліщук, комерційний менеджер Rainbow Ecosystem.

"Еко Блоки збираються з панелей 1,2 м шириною, 2,7 м висотою з товщиною 0,4 м. Один блок може включати від двох до шести панелей, в тому числі з віконними і дверними отворами.

Стінова панель витримує вертикальне навантаження до 27 т. З Еко Блоків можна будувати як індивідуальні, так і багатоповерхові будинки, тільки для останніх потрібен бетонний або металевий каркас, - розповідає експерт. Для виробництва блоків використовуються тільки натуральні українські матеріали, які не шкодять природі і підходять для людей з алергією".

Споживання енергії на обігрів в еко-будинках з соломи на 80% менше, ніж в будинках з традиційних будівельних матеріалів. Застосувавши до такого будинку сонячну фотовольтаїку за зеленим тарифом, будинок 100 м² окупає себе за 15 років експлуатації.

"Будинки з соломи мають високий рівень теплоізоляції і споживають мінімум енергії для обігріву або охолодження. Вони прекрасно підходять для українського клімату. Можна будувати будь-де", - додає експерт.

Також в Еко Блок Rainbow Ecosystem можна відразу на заводі вмонтувати інженерні комунікації - систему опалення та охолодження, електрики і водопостачання.

За рахунок високого ступеню запресовування соломи, всередині стін немає кисню, що сприяє займанню, і що разом з нанесенням глиняної штукатурки забезпечує високу вогнетривкість.

Представники компанії-виробника Rainbow Ecosystem відзначають, що стіновий блок з панелей Rainbow Ecosystem здатний протистояти відкритому вогню (t = 800-1000 C0) протягом 1 години.

Солома - це природний і екологічно чистий матеріал, який здійснює позитивний вплив на організм людини. У будинку з Еко Блоків Rainbow Ecosystem створюється сприятливий мікроклімат, забезпечуючи постійну вологість 60% і не потребує організації додаткової вентиляції.

Зараз ви читаєте новину «Будинок з соломи - новий тренд в Екобудівництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути