четвер, 20 липня 2017 11:45

Блокчейн технології та їх використання в мобільних додатках
5

Поява блокчейну і криптовалют створило справжню революцію в системі інформаційних технологій і технологій управління грошовими потоками.

Блокчейн - це своєрідний ланцюжок цифрових записів транзакцій у вигляді блоків. Він може бути запрограмований для запису фінансових операцій і взагалі всього, що має цінність. Всі блокчейни зберігаються на комп'ютерах усіх клієнтів системи. Підключення нового блоку вимагає згоди всіх учасників. Таким чином ймовірність шахрайства практично виключається, що робить блокчейн - архізручним способом захисту бізнесу!

 

Схема блокчейн, реалізована в криптовалюті біткоін, з кожним днем набирає все більшої популярності.

Криптовалюта - це електронна грошова одиниця, що володіє безліччю переваг в порівнянні з традиційною валютою:

- безпека. Її практично неможливо підробити;

- незалежність. Відсутність регулювання грошових потоків;

- зручність. Відкрити віртуальний гаманець можна за 5 хвилин, відкриття ж рахунку в банку займе багато часу і сил. Комісія за переказ грошей мізерна;

- анонімність. Можна створити безліч біткоін адрес без прив'язки до імені;

 

Розвиток мобільних рішень в системі блокчейн-технологій

Із зростанням популярності блокчейна, зростає і кількість мобільних додатків на основі блокчейн. І це закономірно, адже використання мобільного гаманця в смартфоні - мегазручний засіб здійснення грошових переказів якщо ви перебуваєте в русі. До того ж, блокчейн вкрай необхідний для захисту бізнес-операцій, виконаних через мобільні пристрої.

 

Популярні мобільні додатки з блокчейн

Існує безліч цікавих рішень реалізації схеми блокчейн в мобільних додатках:

- Mycelium Wallet. Це мобільний Bitcoin-гаманець, мегапопулярний на Android. Програма доволі швидко підключається до системи Bitcoin і не вимагає скачування всього блокового ланцюга. Вам буде доступна вся функціональність відразу.

- Bitcoin Checkout - мобільний додаток в BitPay, що дозволяє фізичним і мобільним організаціям легко і швидко приймати біткоіни через смартфон. Bitcoin Checkout здійснює моментальну перевірку платежів і захист BitPay від мінливості вартості Bitcoin.

- Qtum. Ця платформа об'єднує модель транзакцій біткоін (UTXO) з віртуальною машиною Ethereum (EVM). Розробники створили систему передачі інформації через розумні контракти мережі мобільних пристроїв. Ця схема здатна якісно змінити і спростити систему взаємодії бізнесу з клієнтами, перевівши роботу на мобільні пристрої.

Схема блокчейн - це, без сумніву, технологія майбутнього.

Стаття підготовлена за участю компанії WOXAPP - розробка додатків для ios.

Зараз ви читаєте новину «Блокчейн технології та їх використання в мобільних додатках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути